avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate MariusAlexandrescu

Activitate MariusAlexandrescu

Discuție Bonuri de masa
Buna ziua.

In cazul in care prestezi telemunca, angajatorul este obligat sa mai acorde bonuri de masa?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in privinta unui posibil impozit de platit pentru una bucata voucher in cuantum de 500 lei pentru achizitionarea unei biciclete/trotinete, primit in vara anului 2018.
Inteleg din codul fiscal ca ceea ce reprezinta venit cu val. sub 600 lei nu se impoziteaza.
Acest voucher reprezinta un venit? Daca da, se impoziteaza conform codului fiscal in vigoare?
Daca nu, ce reprezinta? Cum este considerat acest voucher? Un premiu? Un castig suplimentar? Se impoziteaza sau nu?

Va multumesc.
Buna ziua.
Am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns in urmatoarea speta:
am primit prin posta, de la ANAF, doua hartii intr-un plic, o somatie si un titlu executoriu, prin care sunt anuntat ca am de plata o suma si, in urma neachitarii acesteia in 15 zile, pasibil de executare silita. In aceste hartii nu exista nicio explicatie cu privire la sursa datoriilor inscrise in aceasta comunicare/somatie. As vrea sa stiu cum pot face contestatie in instanta asupra acestei comunicari/titlu executoriu. Nu inteleg de ce nu trimit in spatele acestor hartii si sursa cuantumului datorat catre stat. Eu am toate impozitele platite, toate amenzile platite si stiu ca nu sunt dator la stat cu nimic. Si chiar daca as fi, mi se pare normal sa mi se spuna de unde provin aceste datorii. In concluzie, pot ataca in instanta sau pot face demersuri pentru ca acest titlu executoriu sa fie blocat pana la lamurirea situatiei? Ma poate reprezenta un avocat in fata ANAF-ului sau trebuie sa merg eu la S3, acolo unde locuiesc, sa stau la ghiseu pana se demodeaza camasa si cravata pe mine, pentru a solicita aceste informatii? In ideea in care aceste informatii mi se si dau... Precizez ca am un PFA, pentru ca ma gandesc eu ca de aici ar putea veni ceva, dar nu am mai taiat facturi din 2008. Multumesc pentru raspuns, anticipat.
Răspuns la discuția Datorie prescrisa
Multumesc frumos pentru raspuns. Toate cele bune.
Multumesc. Mi-a mai spus cineva acest lucru. Vroiam sa ma asigur ca asa este. Chiar asteptam raspunsul acesta. Toate cele bune.
Multumesc frumos pentru promptitudine. :)
Multumesc mult. In concluzie, nu pot sa le cer sa nu-mi mai trimita aceste scrisori...
Buna seara.
Am urmatoarea speta:
am luat in anul 2001 doua produse electronice de la un magazin de electrocasnice, in voga la acea vreme, prin credit de la banca arhicunoscuta a tenismenului nostru miliardar. Dupa o luna de zile unul din produse s-a defectat si l-am dus la garantie, in service. Mi s-a spus ca este stricat si nu se poate inlocui. Am facut cateva demersuri in vederea obtinerii schimbarii acelui produs, fara sorti de izbanda insa. Am apucat sa platesc o singura rata. Era prin august 2001. La momentul respectiv m-am suparat foarte tare si n-am mai vrut sa platesc acel credit, pentru ca m-am considerat pacalit. De atunci si pana in zilele noastre, banca a cesionat creanta mea catre 6-7 companii de recuperare creante. Intrebare: dupa atatia ani, aceasta datorie nu s-a prescris ? Nu m-a dat nimeni in judecata, nu am avut niciodata poprire pe vreun cont, dar tot primesc acasa diferite scrisori cu "propuneri de intelegeri de plata" sau "promotie", gen: aveti posibilitatea de a achita jumatate din aceasta suma si noi consideram ca toata suma a fost achitata si veti primi hartie prin care vom atesta faptul ca datoria dvs s-a stins. Oare aceste companii care se ocupa de recuperarea acestei creante nu stiu ca nu au nicio sansa in a mai lua banii de la mine ? Cum pot aborda aceste companii sa nu ma mai "hartuiasca", pentru ca asa ma simt. Si acum, dupa atatia ani, simt ca am fost pacalit de acel magazin de electrocasnice, care evident, acum nu mai exista, si deci, nu vreau sa platesc nimic. Astept un raspuns, va rog, de la cineva care stie exact cum se procedeaza in aceasta speta. Va multumesc anticipat. Cu respect.