In Cluj de ex. la Casa de Sanatate, am primit acelasi raspuns si anume ca rezidentii (in cazul meu cetatean UE) nu poate fi coasigurat. Acest raspuns l-am primit in anul 2015, am inteles ca in trecut se putea. Nu stiu pe ce lege se bazeaza cand afirma acest lucru. As vrea sa incerc inca o data la Casa de Sanatate dar nu stiu ce lege, articol lege, etc. sa invoc. Daca puteti sa ma ajutati in acest sens.
Multumesc
IPJ nu a depus poze sau vreo inregistrare in probatiune, de aici deduc ca nu le are.
In intampinare au mentionat ca se opun unei eventuale solicitari de administrare a probei cu martori cu vreuna dintre persoanele prevazute de art. 315, alin.1 din legea 134;
Si mai spune in intampinare ca fapta petentului a fost constatata cu propriile simturi de agentul constatator.
-Procesul verbal a fost semnat de catre petent,
-a avut obiectiuni pe procesul verbal in sensul ca nu este de acord,
-petentul nu stie daca a existat vreo inregistrare sau daca au existat fotografii;
Intradevar nu s-a solicitat in mod expres ca IPJ sa depuna fotografii sau inregistari daca exista. Nu s-a solicitat audierea agentului constatator.
Se mai poate cere la apel depunerea pozelor sau inregistrarii? Si daca ele nu exista il mai ajuta cumva pe petent sau e tarziu deja?
Buna ziua,
Un conducator auto a fost sanctionat contraventional pentru o depasire. A facut plangere impotriva procesului verbal de contraventie si la prima instanta a fost respinsa.
-desi a fost insiruita toata povestea cu Anghel c. Romaniei s. a., instanta a hotarat ca in ceea ce priveste sarcina probei, conform principiului statuat de art. 1169 C.civil, cel ce face o propunere in fata instantei trebuie sa o dovedeasca;
Mentionez ca organul constatator nu a depus foto sau alta proba la dosar. Petentul nu a avut martori. Petentul a avut avut avocat.
Sa inteleg atunci ca daca soferul este singur in masina si nu poate avea martori poate primi orice fel de amenda rutiera, practic neavand nici o sansa de a proba contrariul? Si agentul constator poate constata orice numai cu propriile simturi neavand nevoie de nici o proba?
Cum ar putea dovedi petentul ca ceea ce a constatat agentul nu este adevarat? Practic daca nu ai martori faci degeaba plangere contraventionala.
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu as putea sa plec direct cu copilul fiindca evident sotul s-ar opune, eu cred ca nici copilul nu si-ar dori sa plece asa direct si nici eu nu as dori asta momentan deoarece copilul este obisnuit in casa unde locuim, in camera lui, etc. Este destul de mare si nu pot sa-l iau pur si simplu in brate si sa plec cu el, are personalitate, are principii, are o relatie buna cu tatal, etc. dar e totusi inca un minor. Si in plus cred ca e inutil sa spun ca sotul incearca sa atraga copilul de partea lui.
Buna seara,
Sunt casatorita de mai multi ani si impreuna cu sotul avem un copil de 12 ani. Relatia noastra s-a inrautatit si evident urmeaza un divort dar inca nu am inceput procedura.
Impreuna avem o casa si in ultima perioada sotul imi cere insistent sa parasesc locuinta zicandu-mi ca va face tot ce-i sta in putinta pentru ca eu sa nu primesc nimic din bunurile dobandite si ca, copilul sa ramana la el. Eu nu am unde merge deocamdata si nici nu as dori acest lucru fiindca nu vreau sa parasesc copilul dar mi-e teama ca situatia se va inrautati si nu voi avea de ales.
In aceste conditii, daca voi fi nevoita totusi sa plec va fi in dezavantajul meu, adica se va considera parasire de domiciliu, abandon al copilului?
Orice sugestii si sfaturi sunt binevenite, probabil nu am fost foarte clara dar sunt foarte surprinsa si dezamagita de toata situatia.