In iulie 1993 mi s-a desfacut abuziv contractul de munca pe motive disciplinare (art. 130 lit. „i”). Am contestat in justitie decizia respectiva. Dupa 1 an si jumatate decizia desfacerii CIM a fost anulata de instanta de judecata (hotarare ramasa definitiva si irevocabila). Durata procesului a fost iulie 1993-ianuarie 1995.
Pentru perioada respectiva s-au stabilit despagubiri tot de catre instanta de judecata (in alt proces), dar in carnetul de munca nu este trecut nimic in acest sens. Este mentionat doar faptul ca, decizia a fost anulata de instanta.
1. Doresc sa stiu daca aceasta perioada se considera contributiva la pensie (stagiu de cotizare). Cred ca se considera vechime in munca dar nu stiu daca se considera ca am contribuit la pensie. Stiu ca, in acea perioada nu se plateau contributii pe angajat. Era ceva platit la fondul de salarii/unitate.
2. In cazul iesirii la pensie anticipat partial, doresc sa stiu daca se ia in considerare acest an si jumatate ca stagiu de cotizare.
3. Pentru aceasta perioada iulie 1993-ianuarie 1995 (durata procesului) am nevoie de vreo adeverinta de la firma respectiva ??? (desi, nu cred sa obtin ceva de acolo).
La jumatatea lunii iunie 2014 am intrat in somaj pentru 12 luni.
1. Doresc sa stiu daca ma angajez cu CIM pe durata de 12 luni ... la finalul contractului pot sa intru in somaj ? si pentru cat timp ? avand in vedere ca, am peste 27 ani de vechime. Ma gandesc ca, durata somajului ar trebui sa fie tot de 12 luni iar la stabilirea cuantumului ajutorului de somaj ar trebui valorificata doar perioada de 12 luni cat am avut CIM (perioada determinata).
2. Mai am o varianta cu o perioada de proba de 3 luni. Am inteles ca, este bine sa fie incheiat CIM pe durata de 3 luni, astfel incat, daca nu corespund sa-mi reiau somajul pana la implinirea celor 12 luni. Este adevarat ?