avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate coruta

Activitate coruta

Răspuns la discuția Recuperare carte de munca !
Erau la ITM in decembrie, dar nu este obligatia firmei sa-mi trimita la punctul de lucru din Buzau cartea de munca in termen de 30 de zile de la incheiere?, acum trebuie sa merg pana la Bucuresti la ITM ca sa o recuperez?
Buna ziua. Am nevoie sa ma lamuriti intr-o problema.Am fost angajata a unei firme timp de 3 ani. In 05 noiembrie 2010 mi-a fost adus la cunostinta ca postul pe care il ocupam a fost desfintat. Mi-au fost acordate drepturile salariale, am efectuat preavizul de 20 de zile dar inca nu mi-am primit cartea de munca. Mi se motiveaza ca e la ITM la scanat, eu am nevoie de ea pt ca deja am pierdut indemnizatia de somaj pt luna in curs, ce temei legal am pt a-i actiona in instanta? Stiu ca aveau 30 de zile la dispozitie ca sa mi-o trimita, sunt din provincie, am fost angajata la un punct de lucru din Buzau, sediul lor central este la Bucuresti.In cazul in care nu-mi primesc cartea de munca pot sa-i actionez in instanta in Buzau, cum sa procedez? Va multumesc anticipat pt rasunsuri.
Lucrez la o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata, pe functia -sef birou-.In luna aprilie ac. m-am imbolnavit si am beneficiat de concediu medical pe o perioada de 4 luni.In locul meu a fost angajata alta persoana cu contract de munca pe perioada determinata.Problema se pune ca s-a infiintat inca un loc de munca pt ca ulterior, o luna mai tarziu sa se desfinteze tocmai postul pe care il ocup.Mi-a fost comunicata decizia de incetare a contractului de munca cu art 65 CM, cu primirea tuturor drepturlor la zi, inclusiv a unui salariu compensatoriu, dar ma intreb cat de legal e.In cazul actionarii in judecata ce sanse am sa castig?