avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare carte de munca !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare carte de munca !

Buna ziua. Am nevoie sa ma lamuriti intr-o problema.Am fost angajata a unei firme timp de 3 ani. In 05 noiembrie 2010 mi-a fost adus la cunostinta ca postul pe care il ocupam a fost desfintat. Mi-au fost acordate drepturile salariale, am efectuat preavizul de 20 de zile dar inca nu mi-am primit cartea de munca. Mi se motiveaza ca e la ITM la scanat, eu am nevoie de ea pt ca deja am pierdut indemnizatia de somaj pt luna in curs, ce temei legal am pt a-i actiona in instanta? Stiu ca aveau 30 de zile la dispozitie ca sa mi-o trimita, sunt din provincie, am fost angajata la un punct de lucru din Buzau, sediul lor central este la Bucuresti.In cazul in care nu-mi primesc cartea de munca pot sa-i actionez in instanta in Buzau, cum sa procedez? Va multumesc anticipat pt rasunsuri.
Cel mai recent răspuns: B.E.C. ARION , Consultant fiscal 19:25, 10 Ianuarie 2011
1. Daca toate cartile de munca se aflau la itm atunci cu decizia pe care o ai mergi la itm
2. Daca toate cartile de munca erau la societate atunci ar tr. sa o primesti de acolo numai ca in decembrie s-au scanat, s-au copiat datele de pe carti in programul de la casa de pensii si este posibil sa fie la scanat cum ti s-a raspuns!
Erau la ITM in decembrie, dar nu este obligatia firmei sa-mi trimita la punctul de lucru din Buzau cartea de munca in termen de 30 de zile de la incheiere?, acum trebuie sa merg pana la Bucuresti la ITM ca sa o recuperez?
Puteti depune o solicitare in acest sens catre ITM Bucuresti .. mentionati ca nu puteti face deplasarea la Bucuresti din motive financiare .
daca la punctul de lucru erau mai multi de 5 angajati atunci declaratiile privind comisionul pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca si celelalte declaratii privind salariile se depun la adresa punctului de lucru adica la Buzau, deci carnetul dvs de munca se afla la ITM Buzau unde trebuie sa va prezentati cu decizia de desfacere a CIM si cu cartea de identitate care va elibera carnetul.
ce nu inteleg este faptul ca dvs ati fost disponibilizata si trebuia in termen de 30 zile sa va intocmiti dosarul de somaj............!
oricum multa bafta!
laur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca je_ramy je_ramy In perioada nov 2007-iul 2008 am lucrat la o societate cu contract de munca. Din iulie 2008 pana in iunie 2010 am lucrat la o alta societate unde am declarat ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar pentru somaj oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,intrebarea mea este :daca am fost disponibilizat cu data de 7.12.2010 prin concediere colectiva si nu am primit de la firma angajatoare cartea de ... (vezi toată discuția)
Scanarea cartilor de munca andad andad Dupa \"prelucrarea\" cartilor de munca la Casa de Pensii, se mai trimit inca o data in vederea scanarii? Atunci, in ce a constat prelucrarea ? Procedura de ... (vezi toată discuția)