avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfintarea locului de munca !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfintarea locului de munca !

Lucrez la o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata, pe functia -sef birou-.In luna aprilie ac. m-am imbolnavit si am beneficiat de concediu medical pe o perioada de 4 luni.In locul meu a fost angajata alta persoana cu contract de munca pe perioada determinata.Problema se pune ca s-a infiintat inca un loc de munca pt ca ulterior, o luna mai tarziu sa se desfinteze tocmai postul pe care il ocup.Mi-a fost comunicata decizia de incetare a contractului de munca cu art 65 CM, cu primirea tuturor drepturlor la zi, inclusiv a unui salariu compensatoriu, dar ma intreb cat de legal e.In cazul actionarii in judecata ce sanse am sa castig?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 29 Noiembrie 2010
Angajatorul este cel care decide ce loc de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.

Dvs puteti contesta in instanta decizia de concediere cu privire la nerespectarea conditiilor de forma si de fond impuse de lege (desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului marian73 marian73 Postul meu sa desfiintat avind contract pe perioada nedeterminata dinduma in preaviz si colegiilor mei cu perioada determinata sa le prelungeasca contractele ... (vezi toată discuția)
Desfintare post nelegala? Daniel Shneker Daniel Shneker Buna seara, multumiri celor din a caror experienta avem ocazia de a invata aici lucruri f utile. Situatia pentru care doresc sa va cer un sfat este ... (vezi toată discuția)
Dupa ce am fost concediat pe motiv ca s-a desfintat postul ca urmare a restrangerii si reorganizarii activitatii, au fost facute angajari masive. maader maader Buna ziua, am si eu o speta la care doresc raspuns daca se poate. Am fost concediat in urma cu cateva luni pe motiv ca \\"postul a fost desfintat datorita ... (vezi toată discuția)