avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate claoodia19

Activitate claoodia19

Stiu ca la un moment dat bunurile proprii se transforma in bunuri comune pe parcursul casniciei, acesta este motivul pentru care am intrebat. Va multumesc
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema urmatoare: in momentul de fata nu sunt casatorita si vreau sa donez parintilor mei o proprietate. Urmeaza sa ne casatorim. In cazul unui divort ulterior sotul poate ridica pretentii asupra imobilului donat? Poate ataca actul de donatie facut inainte de casatorie?

Va multumesc
O zi buna!
Răspuns la discuția Se poate vinde proprietatea?
Teoretic nicio legatura, practic am dat cu subsemnatul pentru a da in judecata vecinul, prin asociatia de proprietari. Ma implica asta personal? Vreau sa vand apartamentul, sa scap de calvar, dar ma tem sa nu se considere ca sunt implicata in acest proces si nu pot instraina proprietatea pana la solutionare.
Răspuns la discuția Se poate vinde proprietatea?
Multumesc!

Dar eu pot vinde apartamentul meu? Stiu ca nu poti vinde daca proprietatea este implicata intr-un proces. Ma intereseaza daca eu pot vinde cat timp este in desfasurare procesul dintre vencinul-problema si asociatia de proprietari.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati, Asociatia de proprietari a actionat in justitie unul dintre vecini la cererea noastra, a locatarilor, din mai multe motive (neplata intretinerii, incalcarea normelor de convietuire sociala, etc). Pot vinde apartamentul pana la inchiderea cazului? Este implicat in mod direct in acest proces?

Va multumesc
O zi buna!
Discuție Problema vecin
Buna ziua,

Va rog sa ne ajutati in legatura cu o problema care afecteaza toti locatarii unei scari de bloc. Nu stim exact ce se intampla in casa vecinei noastre deorece nu permite accesul nimanui nici macar in caz de inundatie si refuza orice discutie civilizata, dar mirosul si mizeria ei au devenit insuportabile, focarul de infectie fiind evident. Stim ca are multe animale (caini, pisici), dar nu le stim numarul. Se pot observa fecale pe pantofi cand iese afara, nu mai putem deschide geamurile din cauza mirosului, ne invadeaza gandacii si mustele. In plus ne inunda in mod regulat. Am depus o plangere semnata de toti locatarii dar singura consecinta a fost o amenda primita pentru refuzul legitimarii. Va rog sa ne sfatuiti in legatura cu demersurile pe care le putem face, autoritatile catre care ne putem adresa si ce suport legal avem.

Va multumesc,
O zi buna!