Va rog sa ma ajutati, Asociatia de proprietari a actionat in justitie unul dintre vecini la cererea noastra, a locatarilor, din mai multe motive (neplata intretinerii, incalcarea normelor de convietuire sociala, etc). Pot vinde apartamentul pana la inchiderea cazului? Este implicat in mod direct in acest proces?
Dar eu pot vinde apartamentul meu? Stiu ca nu poti vinde daca proprietatea este implicata intr-un proces. Ma intereseaza daca eu pot vinde cat timp este in desfasurare procesul dintre vencinul-problema si asociatia de proprietari.
Teoretic nicio legatura, practic am dat cu subsemnatul pentru a da in judecata vecinul, prin asociatia de proprietari. Ma implica asta personal? Vreau sa vand apartamentul, sa scap de calvar, dar ma tem sa nu se considere ca sunt implicata in acest proces si nu pot instraina proprietatea pana la solutionare.
Acea semnatura de care ne povestiti este valabila pentru ca asociatia sa ia hotararea de a actiona in judecata impotriva vecinului restantier. Tot asa de bine puteati sa "dati semnatura" sa se realizeze o reparatie, sa se aleaga alt presedinte... Acest mod de a lua hotarari pe baza de semnatura pe tabel este legal si tine loc de hotarare luata in adiunarea generala. Iar asemenea hotarari nu impiedica proprietarul sa-si vanda apartamentul.
Asociatia dumneavoastra este condusa totusi putin defectuos daca presedintele apeleaza la semnatura proprietarilor pentru a actiona in judecata un restantier. Legea e clara si precizeaza ca asociatia poate da in judecata restantierul dupa 90 de zile de intarziere. Tot legea precizeaza ca presedintele reprezinta asociatia... Nicaieri nu se spune in lege ca un restantier poate fi dat in judecata doar cu acordul sau hotararea adunarii generale.
Asa ca vindeti-va apartamentul daca asta vreti.