avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate larrryyysa

Activitate larrryyysa

Răspuns la discuția Dobanda alocatie privata
5600 scuze.
Bună! Mi-am facut o alocatie privata la o companie care intre timp a fost preluata de o alta firma. Acest lucru s-a întâmplat prin 2000 2001. Banii trebuia sa ii primesc la împlinirea vârstei de 21 de ani, adică anul viitor. Zilele astea am cerut sa mi se calculeze suma pe care urmează sa o primesc. Eu am cotizat in fiecare an cu 400 de lei (4 milioane ). Răspunsul angajatului a fost ca voi primi in jur de 7000 de lei (70 milioane ). Mie mi se pare foarte putin dupa ce am facut calcule. 14 (ani) x 400 = 5400 . As putea sa dau in judecata firma pentru a recalcula cu ajutorul sporului de devalorizare a banilor ?
Discuție mostenire
Buna seara! Am o problema si doresc sa fiu ajutata. Situatia e urmatoarea : sot, sotie in varsta, o singura fata. Sotii si-au facut testament in care stipuleaza ca in cazul in care unul trece in nefiinta,celalalt este automat singurul stapan al bunurilor. Sotul sufera de o boala intr-o faza incipienta si cu trecerea timpului va fi declarat dement. Ambii soti au surori si nepoti(copiii surorilor). Intre soti si fiica acestora au mai fost uneori discutii si amenintari ca o dezmostenesc, se dau in ingrijire altcuiva etc. . Fiica este de buna cuviinta, si-a respectat parintii,dar neintelegerile au o alta sursa. Acum, sotii si fiica acestora se inteleg foarte bine. Ce ar trebui sa faca fata ca mostenirea sa fie clar in mainile ei,sa se ocupe ea de sanatatea si ingrijirea parintilor( deci acestia sa nu aiba cum sa se dea in ingrijire altcuiva) ? Mentionez ca sotii nu ar dori sa treaca vreun bun pe numele fiicei pana dupa moartea acestora.
Răspuns la discuția Furt pe timp de noapte
multumesc mult pentru sfaturi,dar din pacate nu cunosc hotul si nu am nici o banuiala cine ar putea fi. Astept sa mi-l gaseasca organele abilitate.
Răspuns la discuția Furt pe timp de noapte
Telefonul s-a furat pe terenul de sport al Universitatii din localitatea mea,din geanta mea personala. Este un telefon cu touchscreen, marca Acer. Sincer, mi-ar place sa recuperez telefonul,daca se va putea si doresc ca faptasul sa plateasca. Nu vreau ca alti oameni sa pateasca la fel sau chiar mai rau.
Cat despre politisti si alte organe abilitate, sa nu le fie lene si sa isi faca treaba,fiindca pentru asta sunt platiti. Astept deja de 3 saptamani, telefonul poate ca nici nu mai e in judet. #-o
Răspuns la discuția Furt pe timp de noapte
Da. Cred ca legea e prea blanda. Azi furi un telefon, maine o masina si apoi omori un om.Ca sa nu mai amintesc de ,,baietii de cartier" care traiesc din furturi de telefoane si ce mai apuca. Probabil sunt prea rea,conservatoare,dar asta cred si o spun.
Răspuns la discuția Furt pe timp de noapte
Sa fiu sigura ca mi se va localiza telefonul,in primul rand. In al doilea rand, vreau o pedeapsa, mai aspra, fiindca legea e prea blanda. Exemplul cu arestari/perchezitii l-am dat fiindca si acolo se aminteste de noapte, dar se da un interval orar clar.
Multumesc foarte mult pentru raspuns !
Buna! Am o nedumerire sper ca cineva ma poate ajuta si pe mine. Mi s-a furat telefonul mobil in intervalul 19:00 - 22:00. Politia mi l-a incadrat furtul la furt minor. Eu tind sa cred ca e pe timp de noapte,deci furt calificat,deoarece :
1. deja se lasese intunericul
2. perchezitiile si arestarile nu se fac pe timp de noapte,adica dupa ora 20.
Totusi, intervalul orar pentru furtul pe timp de noapte este acelasi ca si pentru perchezitii?
Multumesc anticipat.