avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara! Am o problema si doresc sa fiu ajutata. Situatia e urmatoarea : sot, sotie in varsta, o singura fata. Sotii si-au facut testament in care stipuleaza ca in cazul in care unul trece in nefiinta,celalalt este automat singurul stapan al bunurilor. Sotul sufera de o boala intr-o faza incipienta si cu trecerea timpului va fi declarat dement. Ambii soti au surori si nepoti(copiii surorilor). Intre soti si fiica acestora au mai fost uneori discutii si amenintari ca o dezmostenesc, se dau in ingrijire altcuiva etc. . Fiica este de buna cuviinta, si-a respectat parintii,dar neintelegerile au o alta sursa. Acum, sotii si fiica acestora se inteleg foarte bine. Ce ar trebui sa faca fata ca mostenirea sa fie clar in mainile ei,sa se ocupe ea de sanatatea si ingrijirea parintilor( deci acestia sa nu aiba cum sa se dea in ingrijire altcuiva) ? Mentionez ca sotii nu ar dori sa treaca vreun bun pe numele fiicei pana dupa moartea acestora.
Un contract de întreținere ar fi o variantă.Testamentul, de asemenea, vechiul testament fiind revocat automat la întocmirea unui alt testament.Un notar vă poate oferi cea mai bună soluție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Jenny50 Jenny50 Dupa succesiune, la Administratia Financiara, casa care fusese pe numele defunctilor apare pe numele fiicei+nepot+stranepoata. Ma lamureste si pe mine cineva ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)
Demersuri necesare dezmostenirii vasile.sirbu vasile.sirbu " Ce trebuie să fac pentru a scoate de sub orice drepturi la succesiune singura fată și nevasta care a părăsit domiciliul conjugal de mai bine de ... (vezi toată discuția)