avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demersuri necesare dezmostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demersuri necesare dezmostenirii

" Ce trebuie să fac pentru a scoate de sub orice drepturi la succesiune singura fată și nevasta care a părăsit domiciliul conjugal de mai bine de 20 de ani.
Acum zac grav bolnav pe patul spitalului TBC Poiana-Mare (secția Tunari) și fata, soția și ginerele (pe care am făcut și prostia de a-l înfia) mi-au transmis că vor veni doar după ce voi muri, ca să-mi vîndă averea."
Mai mult, au avut nesimțirea să-l reclame pe nepotul acestuia, la postul de poliție Cetate-Dolj, că a dat dovadă de umanitatea de a-l duce fără acceptul lor la spital.
Starea lui era atît de gravă, cu diverse alte complicații, încît spitalul din Calafat l-a trimis imediat la Poiana-Mare.
Mă numesc Vasile Sîrbu, sînt verișor primar cu bolnavul Petre Ștefan (mamele surori); nu sînt interesat în obținerea nici unui avantaj material; decizia îi aparține lui în totalitate, eu doar fac ceea ce m-a rugat.
Din discuția cu el (acum o oră) l-am rugat să se gîndească la oricine altcineva, dar nu la mine sau la nepotul care l-a adus la spital, anume Ion Bețiu.
Spuneți-mi, vă rog, cum trebuie acționat; dacă este posibil - trimitere la articolele din lege.
Mulțumesc anticipat.
Cu respect,
Vasile Sîrbu
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
vasile.sirbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: vasile.sirbu , utilizator 20:04, 4 Decembrie 2009
Daca domnul este casatorit legal in prezent, chiar daca sotia a parasit domiciliul cum ati spus, ea va avea dreptul la avere.
Daca este divortat, fosta sotie nu mai are nici un drept.
Daca nu este divortat si doreste sa divorteze acum, sotia va avea drepturi la partaj.
Fiica naturala si fiul adoptiv au drepturi oricum la mostenire, chiar daca el lasa testament in favoarea altcuiva.
Singura varianta ar fi vanzarea acum catre altcineva - eventual contract de intretinere ( adica ii lasa casa contra ingrijire), daca are ceva pe numele lui fara sa fie bun comun cu sotia....
sau testament pentru partea aferenta din bunurile comune cu sotia, dar atunci poate si sotia si copiii sa atace testamentul pentru rezerva care li se cuvine.
Vă mulțumesc mult pentru informație.
Cu respect,
V. Sîrbu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație/vînzare - cu clauzã viagerã de întreținere vasile.sirbu vasile.sirbu Ținînd seama de faptul că bolnavul este imobilizat la pat, există posibilitatea legală de a solicita prezența unui notar la patul bolnavului ... (vezi toată discuția)
În cazul existentei unui testament, poate o persoana sa pretindă dreptul legal la moștenire, pretinzând ca este și ea nepoata? mcapata mcapata Avem un Testament făcut de ani de zile pentru doua nepoate. După moartea unchiului, autorul testamentului, a mai apărut un nepot, care își dovedește ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste???? anna_mama_singura anna_mama_singura Tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit acum 8 ani.Inainte de casatorie a cumparat o casa,avea deja o firma si ulterior si-a cumparat o masina(a ... (vezi toată discuția)