avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine mosteneste????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine mosteneste????

Tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit acum 8 ani.Inainte de casatorie a cumparat o casa,avea deja o firma si ulterior si-a cumparat o masina(a vandut-o pe ceea veche si a luat una noua).Tatal meu are 3 copii (cu mama mea) iar sotia lui are un copil din cealalta casatorie a ei...intrebarea mea este cum se va face partajul dupa moartea tatalui????sotia tatalui meu are si ea un apartament al ei inainte de casatoria cu tatal meu,apartament care e dat in chirie.
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 22:10, 21 Martie 2011
sotia mosteneste 1/4 din averea tatalui , iar copiii lui(3) impart cota ramasa,3/4
in cazul in care tatal lasa prin testament toata averea(casa,masina,firma,cont in banca) sotiei lui...ce se va putea face ???sau daca lasa prin testament jumatate sotiei si restul nepotilor,adica fiicei mele si celorlanti 2 nepoti???
Daca face testament aveti voie sa-l atacati intrucat copiii sunt mostenitori rezervatari.Testamentul se va anula. Daca face vanzare-cumparare nu mai puteti face nimic . E bine sa va intelegeti cu el in timpul vietii si sa aveti relatii bune.
Nu poate vinde sotiei, vanzarea intre soti e nula de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune mioaraghiorma mioaraghiorma cine mosteneste averea unui cuplu in care sotul are doi copii dintr-o casatorie anterioara si o sora vitrega iar sotia doi nepoti de la un frate decedat. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevoie de ajutorul dvs. bunicul meu m.r. a fost ... sandutudorache sandutudorache Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs. Bunicul meu M.R. a fost casatorit cu bunica M.N. din care a rezultat un fiu M.NJ. Bunica a decedat și bunicul s-,a ... (vezi toată discuția)