avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs. Bunicul meu M.R. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs. Bunicul meu M.R. a fost ...

Buna ziua!
Am nevoie de ajutorul dvs.
Bunicul meu M.R. a fost casatorit cu bunica M.N. din care a rezultat un fiu M.NJ. Bunica a decedat și bunicul s-,a recăsătorit cu M.Z. și au mai făcut 4 copii.In timpul a celei de a doua căsătorii au cumpărat o casă. Între timp au murit și bunicul și cea de a doua soție și au rămas doar copiii și nepoții.. Acum unii zic că primul copil din prima căsătorie îl moștenește doar pe tatăl lui nu și pe mama vitrega,alții zic că moștenește in mod egal și pe mama vitrega și pe tatăl natural
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:59, 19 Noiembrie 2022
Pe bunicul dvs. îl moștenesc cei 5 copii ai lui (copiii defunctului)
Iar pe soția lui o moștenesc cei 4 copii ai ei (copiii defunctei)

Primul copil al bunicului (MNJ) nu are cum să o moștenească pe aceea care NU ii era mamă.
El a moștenit-o pe mama lui (MN). Nu o moștenește pe soția tatălui său (MZ) pentru că, dacă aceasta nu l-a infiat, atunci ei nu sunt rude. De-aia i se zice „vitregă”, pentru că nu e rudă de sânge.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei case ancabrasov ancabrasov Buna ziua. Bunicul meu bun din partea mamei s-a recasatorit dupa decesul bunicii mele si a construit o casa cu noua lui sotie,ei doi nu au mai avut copii decat ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul tatalui Pettria Pettria Buna ziua, Tata s-a recasatorit in anul 2002,dupa divortul de mama mea naturala. Tata decedeaza in anul 2015,iar patrimoniul ramas este ... (vezi toată discuția)