avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea unei case

Buna ziua. Bunicul meu bun din partea mamei s-a recasatorit dupa decesul bunicii mele si a construit o casa cu noua lui sotie,ei doi nu au mai avut copii decat cei ai bunicului meu cu bunica mea naturala doua fete si un baiat.Bunicul meu a murit si a ramas bunica mea care nu e naturala. dupa moartea bunicului mama mea a cumparat cu acte partea ce se cuvenea fratelui si surorii ei si a ramas sa locuiasca in casa cu mine si cu bunica mea.Dupa moartea bunicii vitrege cine mosteneste restul de casa,au dreptul si rudele ei adica fratii bunicii mele vitrege. Multumesc
Cel mai recent răspuns: tiberiu34mario , utilizator 10:51, 21 Iunie 2012
Da, au dreptul s-o mosteneasca fratii (in linie colaterala).
Bunica vitrega neavand copii, la mostenirea acesteia vor veni rudele cele mai apropiate in viata, in speta fratii ei.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Mai am o mica intrebare,copiii bunicului meu adica mama,sora si fratele ei nu au si ei dreptul la partea de casa mostenita de bunica mea vitrega. multumesc
Nu,nu au niciun drept la mostenirea bunicii vitrege,cum nici rudele ei nu au vreun drept la mostenirea bunicului dvs. Adica ei mostenesc putin pe bunicul dvs. in mod indirect,deoarece la moartea acestuia bunica vitrega a dobandit 1/4 din patrimoniul sau,care la moartea acesteia,in mod logic,au revenit mostenitorilor sai legali.
multumesc pentru raspuns, BUNICA mea vitrega doar 1/4 din casa mosteneste dupa bunicul meu si restul noi mama,sora ei si fratele???

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevoie de ajutorul dvs. bunicul meu m.r. a fost ... sandutudorache sandutudorache Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs. Bunicul meu M.R. a fost casatorit cu bunica M.N. din care a rezultat un fiu M.NJ. Bunica a decedat și bunicul s-,a ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)