avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea unei case

Buna ziua. Bunicul meu bun din partea mamei s-a recasatorit dupa decesul bunicii mele si a construit o casa cu noua lui sotie,ei doi nu au mai avut copii decat cei ai bunicului meu cu bunica mea naturala doua fete si un baiat.Bunicul meu a murit si a ramas bunica mea care nu e naturala. dupa moartea bunicului mama mea a cumparat cu acte partea ce se cuvenea fratelui si surorii ei si a ramas sa locuiasca in casa cu mine si cu bunica mea.Dupa moartea bunicii vitrege cine mosteneste restul de casa,au dreptul si rudele ei adica fratii bunicii mele vitrege. Multumesc
Cel mai recent răspuns: tiberiu34mario , utilizator 10:51, 21 Iunie 2012
Alaturi de sotul supravietuitor vor veni la mostenire DOAR copiii defunctului.

Totusi,nu am inteles prea bine situatia. Bunica vitrega mosteneste 1/4 din ceea ce avea bunicul dvs. Din casa construita impreuna dupa ce s-au casatorit,daca e bun comun,va dobandi mai mult de 50% din ea,mai exact 62,5%.
bunica vitrega nu a murit si nu stiam sigur cat mosteneste ea de pe urma bunicului care a decedat.Ei nu au avut copii,dar nu mi se pare normal ca noi copiii bunicului sa primim 37,5% iar fratii bunicii pe care nici nu ii cunosc 62,5%. Casa a fost construita impreuna cu bunicul meu dar bunica vitrega nu a muncit niciodata si nu a avut niciodata bani, ea are o pensie de supravietuitor,are asta vre-o importanta. Multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
ancabrasov, utilizator
E normal sa fie asa.
Bunica a construit casa impreuna cu bunicul. Fiecare au cate 50%.

Dupa moartea bunicului, din cei 50% ai lui, un sfert a mostenit bunica, adica 25% din cei 50% inseamna 12,5%.
Deci bunica avea dupa moartea bunicului 50% (partea ei) + 12,5% (partea mostenita de la bunic) = 62,5%.
Dupa moartea bunicii toata aceasta parte de 62,5% o vor mosteni rudele bunicii, deoarece... sunt rude, spre deosebire de copiii bunicului.
terenul pe care sa construit casa a fost cumparat cu bunica vitraga sau cu cea naturala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevoie de ajutorul dvs. bunicul meu m.r. a fost ... sandutudorache sandutudorache Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs. Bunicul meu M.R. a fost casatorit cu bunica M.N. din care a rezultat un fiu M.NJ. Bunica a decedat și bunicul s-,a ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)