avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate alinonea

Activitate alinonea

Răspuns la discuția recuperare taxa auto
Stiti cumva daca la Valcea se poate recupera aceasta taxa? o alta problema personala este ca nu am chitanta cu care s-a platit taxa de poluare, nu am decat decizia de calcul primita de la trezorerie,Chitanta cred ca mi-a oprit-o la serviciu inmatriculari. Cum se poate proceda? Multumesc
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
Ca urmare a ultimilor decizii, m-ar interesa faptul daca pot recupera taxa de poluare platita in 28.10.2008 pentru inmatricularea unui auto Euro 2 si care ar fi procedura pe care ar trebui sa o urmez.?
Cererea se face electronic la Anaf sau trebuie mers la locatia unde s-a platit?
Va multumesc!
Buna ziua! as avea cateva intrebari legate de acest subiect si sper sa obtin un raspuns dupa relatarea povestii ce implica subiectul.
Acum 3 ani a murit bunicul meu care dintr-o conjuctura neplacuta a ajuns sa fie dat afara din casa de propriul fiu,nora si nevasta(adica bunica mea).Acest lucru a devenit un conflict ulterior intre cei trei frati (mama mea alaturi de un unchi plecat in alt judet si cel care a ramas in casa ).Bunicul a locuit in ultimii 5 ani din viata in casa parintilor mei intr-o comuna invecinata si,bineinteles a fost ingrijit si inmormantat de parintii mei alaturi de unchiul plecat.Cel care a ramas in casa alaturi de nevasta lui au incercat sa puna mana pe mostenire ruganduse de bunicii mei sa le faca acte pe mostenire.Bunicul a refuzat si s-a ajuns la aceasta separare intre el si bunica mea care a ramas alaturi de cei doi "nebuni" in casa.
Recent, saptamana trecuta a murit si bunica mea, si bineinteles ca a fost inmormantata de cel care a ramas in casa.Cel care a ramas in casa a facut cateva moficari (o baie , termopane , etc) in toata aceasta perioada, in rest casa a ramas la fel cu a lasat-o bunicul meu si mama mea care a investit in constructia a 3 camere inainte sa se casatoreasca.
Acum intrebarile mele sunt:
1. Ce pot sa faca cei doi frati buni (mama mea si unchiul ) ca sa isi primeasca partile din drepturile parintilor, tinand cont de situatia relatata si de faptul ca in toata perioada asta au fost amenintati ca nu au ce sa caute la casa parinteasca?
2.Care sunt pasii pentru pornirea unei succesiuni ?
3.Care sunt drepturile fiecaruia in parte?
Mai astept si eu pareri....va rog lamuriti-ma.....va multumesc
Nu am putut sa ma implic pentru ca eu sunt in Bucuresti si problema a aparut in urma hotararii judecatoresti la care nu ne asteptam sa fie asa .....Acum incerc sa aflu niste raspunsuri sa le zic "profesionale" ca sa pot sa ii indrum cat de cat pe ai mei.Dupa cum am mai zis ...eu sunt un "viitor inginer" ca sa zic asa , si la partea asta cu "dreptatea si judecata" as avea nevoie de ajutor.Problema e prezentata pe larg in primul mesaj pe forum iar apoi se continua cu niste listinguri de actiuni....cautam niste raspunsuri la intrebarile care le-am pus pana acum...dar nimeni nu mi-a dat un raspuns concret....daca vizualizati toata discutia o sa intelegeti pe larg problema...cat de cat..:(.......................Va multumesc!
Uitasem...In urma executiei s-a stabilit un nou hotar pe motivul ca vecinul nu avea tot pamantul in urma masuratorii ,doar pt faptul ca parintii mei aveau doar chitante de mana de vanzare -cumparare si nu aveau act legalizat cu vanzatorul si astfel vecinul in loc sa-si caute pamantul de la vanzatorul lui si l-a recuperat la noi. In urma executarii cativa pomi fructiferi si vita de vie au fost taiate de catre vecin ca doar acum erau la el... :(...ce se mai poate face?
acei martori sunt persoane care se cunosc cu vecinul respectiv dar care nu au nici o treaba cu acea problema.Pur si simplu au marturisit ca l-au vazut pe tatal meu ca a faramat gardul , cu pretextul ca se aflau la munca la acel vecin.A devenit o meserie in acea zona pentru anumite persoane.Pur si simplu merg si jura pe biblie spunand ce au fost invatati...nu stiu cum poti sa dovedesti ca au mintit...poate cu testul poligraf care s-a cerut .....:(

Executarea s-a incheiat cu un proces verbal in care s-a mentionat ca nu am fost de acord cu acea hotarare ,executare si plata a cheltuielilor respective.Acum ramane de vazut ce raspuns primim la contestatia facuta.

In principiu eu as dori sa gasesc raspuns la intrebarea daca se poate merge mai departe pt ca e nedrept sa plateasca atatia bani mai ales ca parintii mei nu isi permit nici macar un avocat permanent.:(
:(multumesc......intr-un fel stiam si eu asta chiar daca sunt pe cale sa devin inginer.....dovada si felul in care m-am exprimat ca sa fiu putin critic cu mine.........este bina insa sa mai pun intrebari....astfel o sa mai cunosc si eu partea asta de drept si proceduri.....penale sau civile...

Daca nu primim un raspuns la contestatia facuta,,pot parintii mei sa faca o contestie ...la un organ mai suprem decat cel judetean sau cea mai apropriata curte de apel? ar putea cere o expertiza cu organe din bucuresti de exemplu ?sau trebuie sa indure acea executare nedreapta?:(
Buna ziua/seara.

Ma numesc Onea Alin Constantin ,domiciliat in comuna Mateesti,sat Turcesti , nr 1321 ,jud.Valcea ,flotant in Bucuresti ,Sector 6 si doresc sa va cer sfatul sau opinia dumneavoastra pentru urmatoarea problema.

Parintii mei au primit, in urma unui proces ce a avut loc cu vecini lor ,pe motiv de granita , o hotarare judecatoreasca irevocabila prin care trebuie sa plateasca un total de 42 milioane lei vechi.Ma adresez dumneavostra pentru ca ni se pare total neavizata aceasta hotarare care de asemenea a venit impreuna cu o somatie aferenta care nu trebuia sa soseasca in acelasi timp dupa cum stiu.Problema este ca nu s-a facut dreptate si nici nu s-a cercetat cum trebuie acest caz.Tatal meu a fost invinuit de vecinul cu pricina prin intermediul unor martori mincinosi care nu aveau nici o treaba cu acest caz ca ar fi daramat impreuna cu fii lui( eu si fratele meu ) gardul ce delimita proprietatea noastra de a lui. Gardul acesta nicidecum nu a fost daramat de catre noi ,nu aveam nici un motiv , ci s-a daramat in urma trecerii timpului fiind foarte vechi.Cand a fost expertiza la fata locului tatal meu nu a fost lasat sa arate resturile de la gard care se gaseau in pamant(resturi de la stapii acestuia ) pe motiv ca darama casa vecinului.

Problema adevarata este faptul ca toate organele abilitate din zona respectiva se uita la cel care da mai multi bani.Acesti vecini au considerat si s-au laudat peste tot ca vor castiga procesul ca au bani si timp sa se judece.Sunt niste batrani care nu au altceva de lucru decat sa se certe cu toti vecinii si sa faca numai rau.Singurul lor fiu a murit in accident de masina dupa ce a fost prins f
urand din biserica.
Tatal meu nu si-a permis de fiecare data sa se infatiseze la acest proces din cauza locului de munca,putand ramane fara acesta, lasand in locul lui un avocat care nu si-a facut datoria nici cat a fost platit si nu si-a indeplinit responsabilitatite cuvenite de a apara persoana in cauza, sa nu mai vorbesc ca procesul a tot fost plimbat de la Horezu la Valcea ,iar de declaratiile tatalui meu si de contestatiile privind sentinta in cursul procesului nici macar nu s-a tinut cont .S-a cerut examinarea martorilor cu detectorul de minciuni si ni s-a spus ca nu e posibil .

Concluzia care as vrea sa o intelegeti din situatia de fata, descrisa pe scurt , este ca parintii mei au fost invinuiti si sanctionati pe nedrept datorita incorectitudinii persoanelor avizate sa faca dreptate si sa judece aceste fapte.

Intre timp parintii mei au depus o contestatie cu speranta ca se va rezolva ceva.Pe data de 13.03.2007 executorul a venit la fata locului pentru executare comunicandui-se ca s-a depus o contestie, la care acesta a raspuns "nu ma intereseaza nu aveti ce face " si a continuat executarea ajuntand destul de mult la acesta si continuand sa spuna ca trebuie platiti acei bani....

In speranta ca imi veti oferi un raspuns cat mai curand la intrebarile:"Ce mai pot face parintii mei in aceasta situatie? Avea voie sa faca acea excutarea in timp ce se depusese o contestatie? Se mai poate schimba acea hotarare jignitoare care se vrea a fi definitiva si irevocabila?" va rog sa luati in consideratie aceasta plangere (daca poate fi numita asa ) si va reamintesc ca cele relatate sunt adevarate.

Cu respect,
Onea Alin Constantin