avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate silvy10

Activitate silvy10

Buna ziua.

In cadrul contractelor de inchiriere intre persoane fizice la sectiunea preavizului in vederea rezilierii sunt trecute diverse cai de notificare prin care sa anunti proprietarul ca in termen de xx zile vei rezilia contractul/parasi locuinta. Cea mai frecventa modalitate este scrisoarea recomandata cu confirmare de primire.
Dar cum se poate dovedi ca in interiorul acelui plic tu l-ai notificat pe proprietar si nu i-ai trimis de fapt o felicitare?! In cazul unui proprietar rau intentionat acesta poate pretinde ca in plic nu era nicio notificare
.
Fax au extrem de putin persoane fizice. Sms-ul trimis pe nr proprietarului poate reprezenta dovada preavizului in cazul unui proces civil?! Se poate trimite o astfel de notificare prin intermediul unui notar astfel incat sa nu existe nici cel mai mic dubiu ca nu ai trimis acel preaviz?

Care este cea mai la indemana modalitate prin care poti proba continutul unei comunicari in cazul unei relatii contractuale de tipul celei de mai sus?
Buna ziua.
Din ce m-am documentat pana acum am inteles ca in cazul inchirierii unei locuinte contractul inregistrat la fisc sau autentificat la notar este executoriu, dar ca si un simplu contract facut intre parti poate avea valoare in instanta, desi nu este executoriu. Nu am inteles in schimb daca in cazul contractului inregistrat la fisc sau autentificat, executoriu se refera si la garantie sau doar la recuperarea chiriei de catre proprietar si evacuarea chiriasilor.

Tot din ce am citit pe net am inteles ca foarte multi proprietari uita de omenie si la sfarsitul contractului de inchiriere gasesc tot felul de modalitati pentru a returna cat mai putin sau chiar deloc garantia.

Imi puteti spune va rog care sunt modalitatile de a ma asigura ca voi putea sa recuperez garantia care se cere la inchiriere? Trebuie neaparat ca acel contract sa fie inregistrat la fisc/autentificat sau are valoare chiar si un contract facut "de mana" intre cele 2 parti?

Daca proprietarul nu doreste un contract oficial si as accepta aceasta posibilitate si la final as constata ca nu prea mai vrea sa returneze garantia in cuantum de 1-2 chirii eu as putea sa nu eliberez locuinta si sa mai stau acolo inca 1-2 luni fara ca sa fiu acuzata de violare de domiciliu sau ceva asemanator? Nu suna incantator, dar incerc sa imi dau seama dinainte de posibilitatile pe care le am in conditiile in care nu foarte multi proprietari vor sa incheie un act oficial de inchiriere si poate nu as da peste unul care ar da omenia pe bani, asa ca si o cale de mijloc ar fi o solutie.

Multumesc

PS: Chitantele facute "de mana" pentru plata chiriei au vreo valoare sau plata trebuie facuta neaparat printr-o modalitate oficiala (plata in cont bancar) ?