avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum se poate dovedi?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum se poate dovedi?

Buna ziua.

In cadrul contractelor de inchiriere intre persoane fizice la sectiunea preavizului in vederea rezilierii sunt trecute diverse cai de notificare prin care sa anunti proprietarul ca in termen de xx zile vei rezilia contractul/parasi locuinta. Cea mai frecventa modalitate este scrisoarea recomandata cu confirmare de primire.
Dar cum se poate dovedi ca in interiorul acelui plic tu l-ai notificat pe proprietar si nu i-ai trimis de fapt o felicitare?! In cazul unui proprietar rau intentionat acesta poate pretinde ca in plic nu era nicio notificare
.
Fax au extrem de putin persoane fizice. Sms-ul trimis pe nr proprietarului poate reprezenta dovada preavizului in cazul unui proces civil?! Se poate trimite o astfel de notificare prin intermediul unui notar astfel incat sa nu existe nici cel mai mic dubiu ca nu ai trimis acel preaviz?

Care este cea mai la indemana modalitate prin care poti proba continutul unei comunicari in cazul unei relatii contractuale de tipul celei de mai sus?
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
silvy10, utilizator
Notificarea poate fi trimisa prin intermediul unui executor judecatoresc,este varianta cea mai sigura.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum demonstram ca am instiintat in termen ? paunescusorin paunescusorin An mai toate contractele este specificat in anumite cazuri ca partile contractante sint obligate sa se anunte reciproc intr-un termen care a fost prestabilit ... (vezi toată discuția)
Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara probleme ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua, In 2019 ,am inchiriat apartamentul cuiva din alta localitate cu contract de inchiriere . Mentionez ca am declarat la ANAF contractul In ... (vezi toată discuția)
Comunicare preaviz desfiintare post ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, Care este procedura care trebuie indeplinita pentru comunicarea unei decizii de desfiintare a unui post? Unui angajat i sa trimis o edcizie de ... (vezi toată discuția)