avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum demonstram ca am instiintat in termen ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum demonstram ca am instiintat in termen ?

An mai toate contractele este specificat in anumite cazuri ca partile contractante sint obligate sa se anunte reciproc intr-un termen care a fost prestabilit la semnarea contractului:si mai cu seama in cazul rezilierii,la care de fapt ma si refer.Mai concret in cazul in are am dat catre folosinta(inchiriat)unei persoane un spatiu ,iar eu ca proprietar il anunt in termenul de 30 de zile (termen comvenit impreuna )despre intentia de reziliere a contractului,iar la sfarsitul celor30 de zile acesta nu catadicseste sa eliberze spatiul facand pe amnezicul ca i-a fost adus la cunostinta, cum ai pot demonstra?
Cel mai recent răspuns: paunescusorin , utilizator 16:15, 7 Iunie 2012
daca ati anuntat prin notificare scrisa trsansmisa prin posta cu confirmare de primire .... prin cuponul acela de la posta
daca ati anuntat verbal prin martori, dar numai daca nu era mentionat in contract ca trebuie sa il notificati in scris prin posta fax sau mail etc
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
ContSters254372, utilizator
Iar daca domnia lui imi raspunde ca imi multumeste pentru felicitarea pe care i-am trimiso(cea din plicul cu comfirmare de primire )? Mi-ar fi usor sa-l instiintez personal in scris iar el sa-mi semneze sau sa stampileze pentru confirmarea ca a citit pe acea foaie pe care a citit ,dar ce te faci cand nu are stampila la el sau il doare mina sa semneze,unde mai pui ca poate nici nu are timp de asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
paunescusorin, utilizator
Daca este de rea credinta, poate sa se sustraga in mod repetat de la primirea nortificarii. Recomand o notificare scrisa afisata la intrarea in respectivul spatiu, probata cu martori si, respectiv, cu fotografii datate.
Bineinteles ca aceasta masura va opera pentru viitor (30 de zile de la data notificarii).
Notificarea privind intentia de reziliere a contractului incercati sa o comunicati prin posta cu confirmare de primire.
Confirmarea de primire va fi dovada notificarii .
Dar nimeni nu stie ce i-am trimis in plic.El poate spune si ca era gol .Eu pot doar demonstra ca am trimis un plic !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare reziliere contract de inchiriere carabusdemai carabusdemai sunt chirias intr-un imobil si doresc rezilierea contractului inainte de termen. clauza din contract(inregistrat la organele fiscale) ne obliga atat pe chirias ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dovedi? silvy10 silvy10 Buna ziua. In cadrul contractelor de inchiriere intre persoane fizice la sectiunea preavizului in vederea rezilierii sunt trecute diverse cai de notificare ... (vezi toată discuția)
Lnchidere cont bancar refuzata din cauza unei datorii la fisc flrpal flrpal cine poate sa imi raspunda? am mers la banca sa imi inchid un cont care nu il mai foloseam demult si mereu ma taxa cu taxa de administrare cont.iar cind mam ... (vezi toată discuția)