avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... notificare reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

notificare reziliere contract de inchiriere

sunt chirias intr-un imobil si doresc rezilierea contractului inainte de termen. clauza din contract(inregistrat la organele fiscale) ne obliga atat pe chirias cat si pe proprietar sa ne anuntam de rezilierea contractului cu 30 de zile inainte.
instiintarea catre proprietar am facut-o in scris printr-o notificare si am depus-o azi la posta prin scrisoare cu valoare cu confirmare de primire intrucat la data semnarii contractului de inchiriere i-am dat si o garantie pe langa chiria lunara si vreau recuperarea acesteia la predarea bunului inchiriat.
am anuntat proprietarul si telefonic de intentia de reziliere a contractului si mi-a spus ca nu va fi in localitate pentru o luna. asta inseamna ca nu va semna de confirmarea primirii notificarii. am de la posta nota de inventar cu data de azi, data trimiterii notificarii care este cu 33 de zile inainte de data la care solicit rezilierea contractului, ma incadrez si respect prevederile contractului.
in situatia in care proprietarul refuza restituirea garantiei pe motiv ca nu a luat la cunostinta in scris de rezilierea contractului, documentele postale le voi putea folosi ca probe intr-un eventual proces?
Cel mai recent răspuns: alcormona , utilizator 12:23, 12 Ianuarie 2016
Cu siguranta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate proprietarul să mă dea afară după doar două zile de la semnarea contractului de închiriere? Ruxandratudorancea Ruxandratudorancea Buna ziua! Săptămâna trecută am semnat un contract de închiriere pentru un apartament in care stau eu , un băiat și un câine. Doamna Propietara știa ... (vezi toată discuția)
Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara probleme ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua, In 2019 ,am inchiriat apartamentul cuiva din alta localitate cu contract de inchiriere . Mentionez ca am declarat la ANAF contractul In ... (vezi toată discuția)
Resiliere contractul de inchiriere camelia50 camelia50 Am un apartament pe care l-am inchiriat. Acum vreau sa il vand. Inainte de vanzare vreau sa reziliez contractul de inchiriere. Contractul de inchiriere prevede ... (vezi toată discuția)