sunt chirias intr-un imobil si doresc rezilierea contractului inainte de termen. clauza din contract(inregistrat la organele fiscale) ne obliga atat pe chirias cat si pe proprietar sa ne anuntam de rezilierea contractului cu 30 de zile inainte.
instiintarea catre proprietar am facut-o in scris printr-o notificare si am depus-o azi la posta prin scrisoare cu valoare cu confirmare de primire intrucat la data semnarii contractului de inchiriere i-am dat si o garantie pe langa chiria lunara si vreau recuperarea acesteia la predarea bunului inchiriat.
am anuntat proprietarul si telefonic de intentia de reziliere a contractului si mi-a spus ca nu va fi in localitate pentru o luna. asta inseamna ca nu va semna de confirmarea primirii notificarii. am de la posta nota de inventar cu data de azi, data trimiterii notificarii care este cu 33 de zile inainte de data la care solicit rezilierea contractului, ma incadrez si respect prevederile contractului.
in situatia in care proprietarul refuza restituirea garantiei pe motiv ca nu a luat la cunostinta in scris de rezilierea contractului, documentele postale le voi putea folosi ca probe intr-un eventual proces?