avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate Paul899

Activitate Paul899

Buna ziua,

Doresc sa imi schimb prenumele din Marian in Paul, din urmatoarele motive :
1. Trebuia sa fiu botezat Paul, dar dat fiind faptul ca m-am nascut pe 11 August, ai mei m-au botezat Marian pentru ca pe 15 August era Sfanta Maria (I know, don't judge me), insa parintii mei mi s-au adresat cu numele de Paul din momentul in care m-am nascut.

2. Toti prietenii mei, si majoritatea colegilor de la birou ma cunosc si mi se adreseaza cu numele de Paul, si asa ma prezint si sunt cunoscut in societate.

Problema mea este urmatoarea : am fost la starea civila, le-am spus ca doresc sa imi schimb numele pe baza alineatului "când persoana în cauză a folosit, în exercitarea profesiei, numele pe care dorește să îl obțină, făcând dovada cu privire la aceasta, precum și asupra faptului că este cunoscută în societate sub acest nume" , si doamnele de acolo mi-au spus ca nu imi pot primi dosarul daca nu le aduc si o dovada fizica (diploma, atestat) care sa le arate ca imi este asociat numele de Paul si la birou.

Le-am explicat doamnelor de acolo ca nu cred ca pot obtine asa ceva, deoarece diplomele si ce mai primim noi pe acolo contin intreg numele din buletin si sunt in sistemul companiei acele date.

Mi-au spus ca daca nu le prezint ceva de genul acesta, nu imi vor primi dosarul.

Aveti idee ce as putea sa fac? Sau daca exista vreo sansa prin care sa pot depun dosarul ?

Va multumesc.
Am casa revendicata din anul 2008,a venit proprietarul a vorbit cu noi atunci a spus ca nu ne cere chirie si nu ne-a facut contract de inchiriere pe 5 ani. Acum a trecut acel termen,suntem pe lista de prioritati dar sanse mici sa primim o locuinta. Intrebarea mea este : ce as putea sa fac sa imi prelungesc sederea? Pot sa dau pe proprietar in judecata ca nu mi-a facut contract de inchiriere? Cat timp dureaza sa iti faca notificare de evacuare?

PS : Propietarul deja a inceput sa puna casa la vanzare si zilnic vin clienti si cu agenti imobiliari sa se uite in curte la casa si ma simt hartuit sincer :).