avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa revendicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa revendicata

Am casa revendicata din anul 2008,a venit proprietarul a vorbit cu noi atunci a spus ca nu ne cere chirie si nu ne-a facut contract de inchiriere pe 5 ani. Acum a trecut acel termen,suntem pe lista de prioritati dar sanse mici sa primim o locuinta. Intrebarea mea este : ce as putea sa fac sa imi prelungesc sederea? Pot sa dau pe proprietar in judecata ca nu mi-a facut contract de inchiriere? Cat timp dureaza sa iti faca notificare de evacuare?

PS : Propietarul deja a inceput sa puna casa la vanzare si zilnic vin clienti si cu agenti imobiliari sa se uite in curte la casa si ma simt hartuit sincer :).
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 22:49, 1 Iulie 2014
din pacate proprietarul face ce doreste cu imobilul sau. degeaba il dati in judecata, nu obtineti nimic.
Daca inteleg bine, dumneavostra doriti sa-l dati pe proprietar in judecata pentru ca v-a tinut in casa lui,mai mult de 5 ani,fara sa-i platiti chirie si fara sa va evacueze pana in acest moment?:) Dumneavoastra v-ati exprimat dorinta de a va face contract de inchiriere? L-ati notificat sau ati facut vreun demers legal in acest sens?Din pacate ati acceptat aceasta situatie,cel mai probabil fortat de imprejurari,iar sansele pe care le aveti sa ramaneti in continuare in aceasta locuinta fara acceptul proprietarului sunt practic nule.Pe de alta parte,daca deja este pusa in vanzare casa,ar trebui sa va pregatiti sa primiti si notificarea in vederea evacuarii.Daca nu ati primit-o inca,probabil ca proprietarul presupune ca dvs. ati inteles situatia si asteapta sa va pregatiti deja pentru mutare.Orice demers ati incerca acum , este tardiv,din moment ce vi s-a adus la cunostinta situatia din anul 2008... suntem in 2014...Regret ca trebuie sa va dau asemenea vesti.
a spus ca nu ne cere chirie si nu ne-a facut contract de inchiriere pe 5 ani.

Logic ca nu v-a facut contract de inchiriere, inchirierea presupune si plata unei chirii.
Pot sa dau pe proprietar in judecata ca nu mi-a facut contract de inchiriere?

Poate doar daca vreti sa platiti chirie pe ultimii 3 ani.
Ca sa va prelungiti sederea nu stiu ce puteti face, stiati ca stati acolo o perioada limitata, puteati cauta solutii.
si zilnic vin clienti si cu agenti imobiliari sa se uite in curte la casa si ma simt hartuit sincer

sincer.. mutati-va daca va simtiti hartuit.
Nota 10 pentru raspuns.
Cred ca dupa 6 ani de sedere gratuita, daca nu v-a ajuta logica, cel putin bunul simt ar fi trebuit s-o faca. Trebuia sa va asteptati la aceasta zi si sa fiti gata de luarea unui spatiu de locuit ,in chirie, si trebuia facut chair de la primele indicii ca proprietarul vrea sa instraineze bunul.

Ideal ar fi sa-l dati in judecata dupa care si o sa raspunda dandu-va afara din casa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare ce tine loc de act autentic officemvp officemvp Va solicit respectuos cu un raspuns pertinent si avizat. In cazul deschiderii unei actiuni de evacuare,si instanta a calificat in actiune in care hotararea ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de chiriasi rauvoitori Rmilitaru Rmilitaru Buna ziua Am o casa in Timisoara, care pana in iunie 2012 a fost inchiriata cu contract unei familii; datorita restantelor mari la chirie, nu am mai prelungit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasii.. Jenns Jenns Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as ... (vezi toată discuția)