avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare ce tine loc de act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare ce tine loc de act autentic

Va solicit respectuos cu un raspuns pertinent si avizat.
In cazul deschiderii unei actiuni de evacuare,si instanta a calificat in actiune in care hotararea tine loc de act autentic,intrebarile mele sunt :
1.Care ar fi efectul juridic in cazul respingeri actiuni in evacuare.?
2.Cum ar trebui sa procedez in consecinta?
Precizez ca locatara a avut contract prelungit pana in 08.04.2009 prin efectul OUG, 40/1999 ,a fost notificata legal si in termen,nu si-a expimat in termenul legal vointa in a prelungi contractul, interzice cu desavarsire accesul in imobil al proprietarului , proprietar care in prezent locuieste in chirie in alta locatie In motivatia precizata in notificare proprietarul a aratat ca locuieste in chirie,ca locuinta avand o vechime de 70 de ani, fiind intr-o stare avansata de degradare.A mai precizat proprietarul ca locatara a contestat calitatea de proprietar al imobilului respectiv si deasemenea mai precizez ca restituirea acestui imobil sa facut prin actiune in rectificare tabulara si nu in baza unei dispozitii a primarului sau pe Legea 10/2001. Va multumesc pentru timpul acordat si actept cu interes respunsurile.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:03, 28 Septembrie 2011
solicit sa detaliati mai mult spetza, si sa precizati pentru cine sunteti in cauza, reclamant ori parat.
1.unul din efectele juridice produs de o eventuala sentinta prin care se respinge cererea de evacuare, este acela ca nu poate fi evacuata persoana respectiva, insa acea sentinta nu poate fi invocata ulterior ca si autoritate de lucru judecat, in masura in care situatia de fapt se schimba. Un alt efect este acela ca reclamantul poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.
poprietarul are calitatea de reclamant fiind in la o varsta foarte inaintata, si cu un handicap de nevazator.
Actiunea de evacuare poate fi admisa de instanta de judecata fiind sustinuta de probatoriul administrat! Chiriasul nu a respectat prevederile din O.U.G.nr.40/1999 si v-a trebui sa plece din locuinta care i-a fost inchiriata pe calea actiunii de evacuare daca pe cale amiabila nu a vrut sa inteleaga ca ocupa abuziv acea locuinta a careui contract de inchiriere a expirat si nu a mai fost reinnoit si trebuia sa plece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.u.g nr.40/1999 officemvp officemvp Buna seara. As dori sa-mi spuneti daca : 1.intr-o cauza ce are ca obiect actiunea in evacuare si a fost motivata prin raspunderea civila ... (vezi toată discuția)
Subrogatia officemvp officemvp buna seara.Va solicit cu niste intrebari. In cazul dobandiri de plin drept prin hot.judec.def.+irev pe drept comun a unui apartament si in cazul in care acest ... (vezi toată discuția)
Evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac? Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog frumos sa imi spuneti daca dupa 54 de ani de locuit intr-un apartament, timp in care s-a platit chirie la ICRAL, este posibil ca, o persoana sa vine cu ... (vezi toată discuția)