avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... subrogatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

subrogatia

buna seara.Va solicit cu niste intrebari.
In cazul dobandiri de plin drept prin hot.judec.def.+irev pe drept comun a unui apartament si in cazul in care acest imobil este afectat de un contract de locatiune ,a unui caz social.
1.noul proprietar se va subroga in drepturile si oblicatile corelative vechiului proprietar, pana la expirarea termenului contractului de locatiune sau nu ,stiind ca restituirea imobilului nu sa intemeiat pe legea 10/2001,urmare caruia ar opera ONG 40/1999?
2.actiunea civila de evacuare se intemeiaza pe a)drept comun ;b)Legea 114 sau Legea 10/2001 si ONG 40/1999 stiind faptul in speta ca noul proprietar a acordat concediu chiriasului inainte de expirarea termenului de prelungire a contractului stabilit in 08.04.2009,iar noua prelungire a intrat in vigoare in 17.05.2009 prin public.in M.OF.a OUG 44/2009 pentru ca chiriasul sa invoce tacita relocatuine.
respestuos solicit raspunsuri punctuale si pertinente. Cu stima si mulmumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 18:33, 24 Noiembrie 2011
Pentru oferirea unei raspuns pertinent este foarte important sa ne spuneti de la cine a fost "dobandit" imobilul prin hotararea jdecatoresca, adica cu cine s-a purtat judecata si care a fost obiectul acelui proces.
deduc ca dtr sunteti noul proprietar,situatie in care situatie in care se deduce ca premeditat ati dat concediul chiriasului , NU DEDUC RELATIA contractuala cu chiriasul ptr ai da concediul ??!! ,este angajat si locuinta este acordata ca spatiu de locuit pe perioada existentei contractului de munca ??!! ,situati in care contractul de care spuneti este ,pe fond , contract de inchioriere sau contract de munca ??! , numai dupa ce expuneti natura contractului sai obligatiile prevazute in contract asi putea da o sugestie legala. salut.
Imobilul a fost dobandit in cadru unei actiuni in rectificare cf impotriva municipiului ca unitate adminstrativa teritoriala Natura contractului este unul de inchiriere in 2001incheiat intre chiriasa si primaria respectiva,fiind prelungit de drept prin efectul OUG 8/2004 pana la 08.04.2009. La data de 07.08.2008 imobilul sa restituit noilor proprietari, proprietari care in baza art.14 din Legea 10 /2001 in vigoare in momentul predarii bunului ,s-au subrogat in drepturi si obligatile contractuale a primariei . Inainte de expirarea termenului de prelungire a contractului, noi proprietari au notificat chiriasul prin exec.jud. motivand si cauzele obiective de neprelungire a contractului multumesc si cu stima.
Ptr.dl..Av..ALIMANESCU 1.Imobilul a fost dobandit dela stat; calitatea de parat in spata a avut-o municipiul B reprezentat prin Primar Obiectul procesului a fost un apartament(Locuinta) ce a fost dat in chirie la o persoana cu venit mic fiind incadrata ca caz social. Cu stima.
Tacita relocatiune nu se aplica in cazul dvs. Instantele de judecata nu mai fac aplicarea nici a OUG nr.40/1999, considerand ca acest act normativ nu mai este in vigoare. Mai mult decat atat, CEDO a statuat ca dispozitiile ordonantei incalca dreptul de proprietate.
Puteti formula actiune in evacuare cu reale sanse de succes.
Va sfatuiesc sa va intemeiati actiunea in evacuare pe dreptul comun, respectiv pe lipsa titlului locativ.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare ce tine loc de act autentic officemvp officemvp Va solicit respectuos cu un raspuns pertinent si avizat. In cazul deschiderii unei actiuni de evacuare,si instanta a calificat in actiune in care hotararea ... (vezi toată discuția)
Spete admiterea actiunii in evacuarea chiriasului bazat pe inaplicabilitatea oug 40/1999 Corina Capotã Corina Capotã Am initiat acest topic in speranta ca aveti spete in ceea ce priveste admiterea acţiunilor în evacuarea chiriaşilor bazat pe inaplicabilitatea prevederilor ... (vezi toată discuția)
Oug 40/1999 fgs fgs prin respectiva ordonanta de trista amintire (au trecut 10 ani!) s-au prelungit anumite contracte pe o perioada de 5 ani. in cuprinsul legii 10 s-a facut ... (vezi toată discuția)