avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate manucristina23

Activitate manucristina23

Răspuns la discuția Reducere perioada de suspendare
Buna ziua, din art 2 pct c) rezulta ca este vorba de un accident de circulatie cu un sofer sub influenta alcoolului, la noi nu este acest caz. Este vorba de un accident de circulatie cu victima fara nicio zi de spitalizare iar soferul practic asa isi castiga existenta, fiind sofer de taxi. Sa inteleg ca odata ce s-a dispus clasarea dosarului penal, practic esti obligat sa stai "pe dreapta" 90 zile fara niciun drept de reducere a perioadei cu 30 zile?
Multumesc.
Răspuns la discuția Accident rutier
Se va dispune clasarea dosarului penal daca prietenii tai nu depun plangere impotriva ta....si probabil ca si in situatia mea... suspendarea carnetului pe 90 zile deoarece a fost accident cu victime. Problema este ca la suspendarea pe 90 zile pt accident cu victime nu ai dreptul la reducerea pedepsei cu 30 zile. Bafta!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sotului i-a fost suspendat carnetul de conducere pe o perioada de 90 zile. A avut un accident de circulatie soldat cu victima dar cu neincepere a urmaririi penale. Pe scurt s-a incheiat cu o ordonanta de clasare. Intrebarea este daca are dreptul sa sustina examenul pentru reducerea perioadei la 30 zile? Cum se procedeaza? Multumesc.
In aceasta situatie se mai poate cere reducerea pedepsei cu 30 zile in urma testarii de catre politie? Multumesc.
Scuze, Ordonanta este emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria X iar referatul cu propunere de clasare de catre Inspectoratul de politie.
Documentele primite sunt: Ordonanta de clasare emisa de procuror, Referat cu propunere de clasare formulat de agent politie unde este expusa situatia de fapt iar la final 1. Propunere clasare dosar penal, 2. Cheltuieli judiciare cad in sarcina statului si 3. Solutia se comunica mie ca faptuitor si persoanei vatamate. La final este semnat de catre Organ de cercetare penala_ Agent sef adjunt de politie.
Indrumati-ma mai departe, va rog!
Intradevar, ordonanta de clasare este emisa de procuror.
Sa astept expirarea dovezii sau sa fac acest lucru mai devreme, dovada expira peste 2 saptamani. Intreb acest lucru deoarece sunt sigura ca imi va fi suspendat carnetul de conducere ....accidentul s-a produs din cauza mea, neacordare prioritate vehicul.
Multumesc.
Am un termen limita in care sa ma prezint la politie cu ordonanta primita de la Judecatorie? Cum sa procedez? Multumesc.
Buna ziua, ca urmare a unui accident de circulatie cu vatamare corporala s-a dispus retinerea permisului de conducere si inceperea urmaririi penale. Persoanele vatamate nu au depus plangere impotriva mea si nu au avut nicio pretentie. Astazi am primit de la Judecatorie o Ordonanta de clasare a dosarului. Cum sa procedez mai departe? Sa merg cu aceasta hartie la politie sau sa astept o instiintare de la politie? Momentan conduc in baza unei dovezi care mai are valabilitate pana la sfarsitul lunii. Sa astept sa expire dovada sau sa ma prezint la politie inainte? La ce sa ma astept, amenda..suspendare carnet 1-3 luni? Multumesc.
Buna ziua,
va rog ajutati-ma cu o informatie.
Acum putin timp am avut control de la itm si ni s-a cerut sa prezentam ccm la nivel de unitate deoarece exista mai mult de 20 salariati. Problema este ca nu am avut si ni s-a dat masura sa facem sau nu...adica ni s-a explicat ca nu este neaparat nevoie sa si inchei un ccm daca am avut negocieri cu angajatii si au horata sa nu incheie un ccm.
Va rog ajutati-ma cu pasii care trb facuti pana la pv de negociere prin care sa le spun ca nu vrem ccm la nivel de unitate.
Am inteles ca este vb de un convocator, de ales membrii reprez ai salariatilor...
Va multumesc in avans.
PS As aprecia daca aveti ceva modele.