avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate Rodica Drumea

Activitate Rodica Drumea

Bună ziua, o întrebare am și eu și anume, sunt un srl cu activitate de prestări servicii transport mărfuri doar pe teritoriul României Neplatitoare de TVA nu de mult timp am început activitatea și încă nu sunt lamurită dacă putem recupera TvA din combustibil și piese dacă fac firma plătitoare de TVA.??
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!!
Aceeași problemă o întâmpin și eu...
Doamna director face presiuni asupra mea să completez o cerere prin care refuz înscrierea iar eu nu înțeleg în ce procedură legală se încadrează această cerere și totuși dacă nu doresc sa completez nicio cerere ce se întâmplă din punct de vedere legal?
Bună ziua, am o întrebare și anume copilul meu are 6 ani împliniți în luna februarie dar nu îmi doresc ca anul acesta sa fie înscris la clasa pregătitoare,deoarece emoțional,mental nu îl consider pregătit pentru această etapă și mi-aș dorii să mai stea un 1 an la grădiniță.
Cum procedez în acest caz?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
permis auto obtinut in Italia pierdut in Romania. cum trebuie procedat in aceasta situatie? Mai poate conduce si cat timp?
dar posibilitatea de a sta in concediu medical in luna martie 2016 desi o sa nasc poate in aceasta luna nu se poate lua in considerare la cele 12 luni eligibile?
am inteles ce spune-ti dar din alin 5 lit j) se află în perioada de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată şi începerea unui alt contract de muncă pe durată determinată, aşa cum este aceasta definită de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare ; eu nu ma incadrez in aceasta categorie? eu asa inteleg... fiindca eu am incheiat in martie un contract pe perioada determinata si la o luna diferenta adica in luna mai am incheiat alt contract la alt angajator un contract pe perioada determinata... ei, vad ca spun de trei luni intre aceste contracte incheiate. un contract de arendare cu prestari servicii agricole se poate lua in considerare?
multumesc,dar nu se poate sa concretiza-ti in mai putine randuri aceste alineate din lege raportadu-va la situatia mea? multumesc anticipat!
in luna martie am lucrat dar cu contrat de 4 ore si in aprilie nu am lucrat fiindca in martie se termina contractul acela de 4 ore,( pe 3 luni fusese facut ,adica decembrie 2014-martie 2015), abia in luna mai mi-am gasit slujba actuala.Acea luna aprilie nu o pot plati eu la stat pana la finele acestui an ca sa apar asigurata si in aprilie si sa am cele 12 luni eligibile, ca nu stiu exact cand voi naste totul este cu aproximatie. Contractul actual de munca ar trebui sa se expire in 2017 luna mai. Multumesc!
pot beneficia de indemnizatie in cazul in care sunt angajata din luna mai sunt insarcinata in 2 luni si cam in februarie-martie o sa nasc si nu fac cele 12 luni vechime la ultimul loc de munca. in acest caz ce pot face sa pot beneficia de indemnizatie? si are vreo importanta daca ,contractul de munca este pe termen determinat de 2 ani? Multumesc
Buna ziua, as dorii si eu niste informatii in legatura cu intocmirea unui plan de afaceri,daca nu il pot intocmi personal cui ma pot adresa sa cer ajutor?? Multumesc!