avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto pierdut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto pierdut

permis auto obtinut in Italia pierdut in Romania. cum trebuie procedat in aceasta situatie? Mai poate conduce si cat timp?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
Rodica Drumea, utilizator
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 15:33, 17 Ianuarie 2016
[ link extern ]

Permis pierdut sau furat

Dacă permisul de conducere este pierdut, furat, deteriorat sau distrus, trebuie să solicitați unul nou în țara în care aveți reședința obișnuită


In Romania, contactati de urgenta politia . Autoritatile romane nu emit duplicate ale permiselor de conducere emise in alte state.

Daca era un permis European de conducere, pana ajungeti in Italia sa solicitati altul, aici veti primi o dovada.

Daca nu mai mergeti in Italia si ramaneti in Romania, ca sa obtineti un permis de conducere, va trebui sa faceti ce fac si restul ptr a obtine un permis de conducere.

"If you lose your driving licence, contact the police station in whose jurisdiction the loss was reported (local police).

Romanian authorities do NOT issue duplicates for driving licences issued by foreign authorities belonging to foreign persons temporarily resident / in transit in Romania."


Reședința obișnuită

Puteți solicita un permis de conducere doar în țara în care aveți reședința obișnuită.

Aceasta este țara în care locuiți în mod normal sau periodic.

Trebuie să petreceți acolo cel puțin 185 de zile calendaristice pe an, din motive personale sau profesionale.

Dacă aveți legături personale/profesionale în două sau mai multe țări din UE, reședința normală este locul unde aveți legăturile personale ( atâta timp cât mergeți acolo periodic). Nu trebuie să îndepliniți această ultimă condiție dacă locuiți într-o țară din UE pentru a desfășura o activitate pe o perioadă de timp determinată.

Dacă vă mutați în străinătate pentru a merge la colegiu sau universitate, reședința obișnuită nu se schimbă. Totuși, puteți solicita un permis în țara în care vă aflați, dacă dovediți că studiați acolo de cel puțin 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere englez retinut seat seat Buna ziua, am si eu o problema care suna cam asa: In data de 24.02.2013, am plecat pana in oras cu masina sa cumpar mancare, eu locuind la tara, m-am intors, ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere cat. a imi permite sa conduc o motocicleta de 120 kg echipata cu un motor de 20kw? ContSters184021 ContSters184021 (Speta ipotetica) Am de un an permis de conducere cat. A si as vrea sa stiu daca pot conduce o motocicleta cu motor de 20Kw (27Cp) cu greutatea de 120 ... (vezi toată discuția)