avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie in UE cu dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie in UE cu dovada de circulatie

as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la finalizarea dosarului penal.este vreo posibilitate de al ridica mai devreme?
nu se poate circula cu dovada inlocuitoare a permisului de conducere in afara tarii.
oug195
Art.82. - (1) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în România pot trece frontiera de stat pe drumurile publice, dacă îndeplinesc condiţiile cerute pentru a fi admise în circulaţia internaţională, iar conducătorii lor posedă permis de conducere valabil, în condiţiile stabilite prin tratatele la care România este parte sau care este eliberat de autorităţile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene sau Spaţiului Economic European ori a cărui valabilitate este recunoscută în aceste state pe bază de reciprocitate.
dupa cum spune legea sa "posede permis de conducere valabil" pai permisul este valabil nu va fi nici suspendat dupa terminarea anchetei penale.nu stiu daca prin asta nu mi ingradeste dreptul la munca si libera circulatie fiind sofer profesionist din asta imi castig existenta.daca nu mai pot sa circul cum mai pot sa lucrez firma avand obiect de activitate transporturi comunitare.Nimeni dupa aceea nu te mai angajeaza numai cu dovada de circulatie.am inteles ca sunt acorduri incheiate prin care se recunosc dovezile de circulatie.Probabil si celelalte state membre UE au ceva care sa inlocuiasca permisul de conducere?
@ sile_do a scris:


Buna seara...prin asa ceva am trecut si eu,am avut un dosar ptr vatamare corporala din culpa si la momentul accidentului mi s-a eliberat o dovada cu valabilitate 15 zile dupa care am depus o cerere la procurorul de caz iar acesta mi-a eliberat o rezolutie in care se specifica "prelungeste dreptul de circulatie al numitului X.....pe o perioada de 30 de zile incepand cu data de ....pana la data de ....inclusiv" cu care am circulat in toata europa si nu am avut nici o problema..cand am intrat in germania prima data cu "hartia" asta chiar am oprit la o masina de politie si am intrebat daca e ok si au zis ca nu e nici o problema..acea hartie trebuie tradusa intr-o lmba de circulatie internationala si legalizata si se elibereaza lunar in urma unei cereri catre procurorul de caz...in vama am mai avut unele probleme cu "prietenii" nostri(cu 20 de euro nu as fi avut aceste probleme dar nu am vrut sa cad de prost cu dreptatea in mana si dupa ce am facut "circ" de vreo 2 ori s-au lasat pagubasi)..daca va mai pot ajuta cu alte informatii cu placere..o seara buna
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In mod normal in afara tarii nu se poate circula decat daca persoana are permisul in buzunar.
Cel mai bine ar fi sa intrebati la politia rutiera.
Ei pot sa stie si care este situatia in alte state.
Fiecare stat in parte are dreptul de a-si stabili propriile reguli de drept.

Varianta cu rezolutia tradusa ar putea constitui o varianta rezonabila dar numai in conditiile in care in statul respectiv se recunoaste acest inscris.
Este posibil ca in Germania sa nu existe probleme dar in Italia sa existe probleme...
Ar trebui sa stie exact cum se prezinta situatia in fiecare stat pe care il va tranzita.

A poseda permis de conducere inseamna ca permisul se afla la persoana.Aceasta este notiunea de posesie a permisului de conducere.

Este insa adevarat ca dreptul de a conduce nu este suspendat, dar nici nu se afla in posesia permisului de conducere.

Eu cunosc numai cazuri in care clientii mei aveau si permis roman retinut pe la politie ( si dovada pentru a circula pe teritoriul Romaniei) si permis din alt stat in buzunar si din acest motiv nu au avut probleme niciodata.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cu dovada inlocuitoare a permisului de conducere nu se poate circula in afara tarii in nici o situatie.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Permis auto pierdut Rodica Drumea Rodica Drumea permis auto obtinut in Italia pierdut in Romania. cum trebuie procedat in aceasta situatie? Mai poate conduce si cat timp? (vezi toată discuția)
Dovada provizorie. conducere in afara tarii Cristianna Cristianna Buna ziua!Se poate circula in strainatate cu dovada provizorie?Banuiesc ca nu,dar vreau sa stiu daca exista o solutie pentru astfel de probleme.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in anglia cmf139 cmf139 Am primit o interdictie de a mai conduce in Anglia pe timp de un an datorita nivelului de alcool in timpul verificarii de catre politie. Mentionez ca permisul ... (vezi toată discuția)