avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Activitate vlad-rusu

Activitate vlad-rusu

Buna ziua,
Va prezint mai jos situatia cu care sper sa ma puteti ajuta. Va multumesc in avans pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.

In Aug 2016 am revenit la locul de munca din CIC. Incepand cu Sep 2016 (inclusiv) am si un al doilea loc de munca, norma intreaga, perioada nedeterminata. Deci 2 contracte cu norma intreaga in desfasurare.

In 1 Feb 2017 doresc intrarea in concediul de maternitate, fiind insarcinata cu al 2-lea copil. 1-4 Martie este data estimativa a nasterii.

Imi sunt neclare urmatoarele:
1. La al doilea loc de munca nu voi avea decat 5 luni lucrate/platite/cotizate. Stiu ca pentru stabilirea indemnizatiei se folosesc ultimele 6 Luni.
Totodata, in Ian 2017 voi primi si un bonus - valoarea unui salar. Deci, de la acest angajator, am incasat 5 luni, dar valoarea aferenta a 6 luni.
Cum se va calcula indemnizatia de maternitate?
2. Cum se aplica limita de 12 salarii minime pe economie pt baza de calcul a indemnizatiei pt concediul de maternitate? Intuiesc ca fiecare angajator face calculele independent si aplica acel plafon pentru sumele rezultate? Sau exista ceva cumulat intre angajatori?
Care valoare a salarului minim pe economie se va folosi? Cel pana la 1 feb 2017 sau cel nou?
3. La calculul CIC, dar si maternitate, cu ce venituri se calculeaza luna/lunile in care beneficiam de indemnizatia de crestere a primului copil?
Se ia in calcul si stimulentul de insertie?

Multumesc din nou!

Buna ziua,

Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva nelamuriri pe care as dori sa le clarific cu ajutorul dumneavoastra.

Situatie:
- "Actiunea" are loc intr-un sat din judetul Salaj
- Doresc sa achizitionez terenuri in extravilan + casa(cu curte) - deci teren intravilan de la o PF
- Vanzatorul detine urmatoarele acte: 2 * titlu de proprietate emis in baza Legii 18/1991 (prin REconstituirea dreptului de proprietate), dupa cum urmeaza:
1. titlu pe numele bunicului vanzatorului (decedat fiind la momentul reconstituirii, el este atribuit tatalui) - pe care se atribuie terenuri in extravilan + teren intravilan (incadrat ca si x mp FANETE + x mp CURTI,CONSTRUCTII, ambele avand la observatii trecut: gradina)
2. titlu pe numele tatalui vanzatorului - doar terenuri in extravilan
- Mentionez ca, vanzatorul, detine DOAR aceste 2 titluri de proprietate pentru terenuri + casa. Nu detine CF sau acte cadastriale - banuiesc ca la sate nu prea s-au facut aceste demersuri in general..

Ceea ce stim ca trebuie facut:
Vanzatorul a fost rugat sa initieze procesul de succesiune dupa bunic + tata - astfel incat la final sa detina un titlu de mostenitor pentru toate bunurile pe care dorim sa le cumparam -> acesta fiind primul pas..

Intrebari:
1. Succesiunea se poate face doar pe baza titlurilor de proprietate - deci fara acte cadastriale care sa insoteasca acele titluri ?
2. Este normal ca pentru o casa sa nu existe nimic mai mult decat mentiunile din titlu de proprietate din categoria Intravilan -> Curti, constructii ?
3. Ce avem de facut mai departe pentru a putea ajunge in etapa in care sa facem formalitatile de vanzare-cumparare la notar ? Mentionez ca dorim sa cumparam tot pachetul - casa/curte + terenuri in extravilan
- stim ca trebuie respectata legea nr 17/2014 privind dreptul de preemptiune - deci afisat la primarie anuntul/oferta de vanzare (mentionam ca nu am nici un drept de preempţiune)
- stim ca nu se poate incheia o vanzare autentica fara masuratorile cadastriale si intabularea proprietatilor pe numele vanzatorului - de unde pornim aceste demersuri dupa ce se finalizeaza succesiunea? Avem de facut aceleasi documente si pentru casa, nu doar pentru terenuri nu?
- cand se poate incepe demersul la Primarie - doar dupa ce se face documentatia cadastriala si intabularea ? In legea 17/2014 se mentioneaza "Art 6, al 1- Cererea este însoţită de oferta de vânzare a terenului agricol şi de documentele doveditoare prevăzute de normele metodologice de aplicare a prezentei legi." --> vag
- Dupa incheierea vanzarii la notar - cumparatorul poate sa intabuleze totul pe numele lui fara sa refaca masuratorile cadastriale nu ? Ce cheltuieli mai are de suportat vanzatorul - am auzit ca trebuie sa plateasca pe loc impozit pe venitul rezultat din vanzare ?

- si in final, pentru a complica lucrurile: intrucat vanzatorul nu dispune de banii necesari, noi (cumparatorii) vom fi cei care vom suporta costurile de cadastru + intabulare pe numele vanzatorului... Ce sugestii aveti pentru acest demers ? Un antecontract care sa securizeze vanzarea si pretul? Facut in ce moment/unde ?

O ultima intrebare: legea 17/2014 (privind-unele-masuri-de-reglementare-a-vanzarii-cumpararii-terenurilor-agricole-situate-in-extravilan-si-de-modificare-a-legii-nr-268-2001-privind-privatizarea-societatilor-comerciale) ii da posibilitatea VANZATORULUI sa refuze oferta unui preemptor ? Intreb in idea in care...vanzatorul si-a gasit un cumparator cu care s-a inteles si doreste sa ii vanda tot pachetul, si nu sa isi vanda terenurile pe bucatele, dupa dorinta unui preemptor..

Multumesc mult !