avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie maternitate si CIC - doi angajatori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie maternitate si CIC - doi angajatori

Buna ziua,
Va prezint mai jos situatia cu care sper sa ma puteti ajuta. Va multumesc in avans pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.

In Aug 2016 am revenit la locul de munca din CIC. Incepand cu Sep 2016 (inclusiv) am si un al doilea loc de munca, norma intreaga, perioada nedeterminata. Deci 2 contracte cu norma intreaga in desfasurare.

In 1 Feb 2017 doresc intrarea in concediul de maternitate, fiind insarcinata cu al 2-lea copil. 1-4 Martie este data estimativa a nasterii.

Imi sunt neclare urmatoarele:
1. La al doilea loc de munca nu voi avea decat 5 luni lucrate/platite/cotizate. Stiu ca pentru stabilirea indemnizatiei se folosesc ultimele 6 Luni.
Totodata, in Ian 2017 voi primi si un bonus - valoarea unui salar. Deci, de la acest angajator, am incasat 5 luni, dar valoarea aferenta a 6 luni.
Cum se va calcula indemnizatia de maternitate?
2. Cum se aplica limita de 12 salarii minime pe economie pt baza de calcul a indemnizatiei pt concediul de maternitate? Intuiesc ca fiecare angajator face calculele independent si aplica acel plafon pentru sumele rezultate? Sau exista ceva cumulat intre angajatori?
Care valoare a salarului minim pe economie se va folosi? Cel pana la 1 feb 2017 sau cel nou?
3. La calculul CIC, dar si maternitate, cu ce venituri se calculeaza luna/lunile in care beneficiam de indemnizatia de crestere a primului copil?
Se ia in calcul si stimulentul de insertie?

Multumesc din nou!

Alte discuții în legătură

Calculul concediului medical carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Am urmatoarea situatie : Avem un salariat angajat cu 05 martie 2012 ; in 11 martie a facut infarct, venind cu certif. medical. In 2011 a fost ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Puteti sa imi calculati valoarea indemnizatiei de crestere copil, dupa legea actuala? (ma intereseaza diferenta de bani daca optez sa stau in ... (vezi toată discuția)
Cas 1 ianuarie 2018 concediu maternal mirelix mirelix Buna ziua, Avand in vedere ca CAS a devenit 25% (prin transferul contributiilor de la angajat la angajator) in loc de 10.5% si ca din indemnizația de ... (vezi toată discuția)