Offff, nici nu stiu cu ce sa incep....nu, nu sunt administratorul acestei asoci
Povestea "sinistra" a acestei asoci este mult mai complicata....
V-am spus ca toate AG de pana anul trecut ieseau cu bataie, este un bloc mic, majoritatea pers sunt f in varsta iar acest fochist+presedinta+administratora ii ameninta ca daca nu platesc intretinerea le ia casele, le inchide apa, etc...si de frica platesc; acum majoritatea au murit sau au vandut, 80% sunt chiriasi, proprietarilor nu le prea pasa cat plateste chiriasul intretinerea, iar ceilalti 20% suntem noi, pe care efectiv nu ne baga in seama, de ex eu am o restanta de peste 12.000lei, eu platind intretinerea la zi, am OP-urile si ma tine fictiv cu suma aceasta pe liste si ma face tap ispasitor ca d-aia costa intretinerea asa mult (1 ACM cost 34 lei la noi in asociatie) ca eu sunt restantiera blocului si n-am platit intretinerea de 10 ani.
In fine, dupa AGEx din iulie 2016 unde am completat comitetul cu 3 pers, nu ne-a bagat efectiv in seama, presedinta nici nu a mai dat pe acasa, administ (care imparte banii cu ea) vine sa incaseze intretinerea cu bodyguardzi (au angajat un nou fochist, prieten cu administratora, desi nu avea voie comitetul fiind in doar 2 pers + un chirias caruia ii mai scapa cate un ciubuc la centrala), am convocat o alta AGEx in sept 2016 unde am schimbat-o din functie pe presedinta, asa si? M-a dat in judecata (ca si cum ea si asociatia sunt una si aceiasi pers) ca vreau sa destabilizez asociatia, ca n-am voie sa fiu aleasa in comitet ca sunt in litigiu cu ei, ca vreau sa preiau cu forta administratia ca sa-mi sterg restantele, ca eu instig contra lor ceilalti proprietari, etc....si la final, nu vrea sa predea niciun act, iar politia spune sa o dam in judecata deci....ultima solutia: sa ne batem iar.....
Buna ziua,
Sunt proprietar si fac parte dintr-o asociatie cu mari probleme (ne judecam de 9 ani) Blocul este relativ mic, 52 apartamente, incalzirea si apa calda fiind deservite de o centrala termica de bloc veche din 1958.(numai in ultimi 3 ani reparatia acestei centrale a costat peste 40.000lei). Aceasta centrala nici macar nu este a noastra, adica parte comuna (ICRAL, pe vremuri stiti dvs. cum era) iar cand s-a pus problema sa renuntam la ea, sa cumparam una noua sau sa trecem pe RADET, FOCHISTUL, care a decedat abia anul trecut, intelegand ca pierde vaca de muls a decis pt toata lumea, NU. Cum anual, aceasta centrala se defecta si inghitea (asa ziceau ei, nimeni nu a vazut vreodata, devize, facturi, etc.) o gramada de bani, un nr de 18 proprietari ne-am debransat de la aceasta centrala veche si am optat pt o alta forma de incalzire/ACM. In momentul in care am cerut de la ei, avizul de debransare (desi nu era obigatoriu sa-l cer) ca sa-l primesc, mi-a pus conditia sa semnez o foaie in care sa fiu de acord sa platesc in continuare tot ce tine de centrala veche,(reparatii, aviz ISCIR, firma de mentenanta, salariu fochist, curentul electric folosit, pierderi ACM, etc.) chiar daca n-o mai folosesc. Evident ca am refuzat sa platesc ceva ce nu folosesc, este art.56 din lege si din 2009 suntem in judecata, nici in prezent nerespectand in calculul cotelor de intretinere acest art. din lege.
Comitetul executiv era format doar din 3 persoane, incluzand fochistul, desi de alungul timpului, la AGA am incercat sa alegem in comitet si 1-2 pers din cei debransati, nu s-a putut,(iesea cu bataie si cu politie) logic asta insemna sa se vada ce sume de bani se trag din incasari si implicit de la noi.
In Ianuarie 2016, intr-un final, decedeaza fochistul, comitetul ramanand in 2 pers, presedintele si un membru. La insistenta noastra, au convocat o AGA (10 pers) in care au ales un membru, nefiind proprietar deci ilegal. Am facut sesizare la Primaria, aceasta a raspuns afirmativ si le-a comunicat sa faca o noua AGA pt noi alegeri. Cum acestia nu mai aveau pe cine sa mai numeasca sa le tina partea, nu au mai convocat nimic.
Am constituit grupul, conform legii,(primaria a confirmat legalitatea) de 20% din proprietari si am convocat AGA in care am completat comitetul cu inca 3 persoane.
Acum, suntem in stadiul in care, ASOCIATIA DE PROPRIETARI prin Presedinte da in judecata/contesta in instanta si doreste anularea AGA si tuturor hotararilor din acea data. Stiu ca oricine poate contesta AGA, ca si proprietar pers fizica, nu? adica presedintele poate contesta ca si proprietar nu ca reprezentant legal al asociatiei pers juridica, nu?
Este posibil, conform legii, asa ceva?
Multumesc,
Buna ziua,
Sunt proprietara intr-un bloc (incalzirea/apa calda menajera este furnizata de o centrala termica proprie pe gaz) unde un alt proprietar, fochist/angajat de 20 de ani la aceasta centrala tocmai a fost ales membru in comitetul executiv al asociatiei. Eu consider ca este ilegal datorita faptului ca fiind membru acum practic se angajeaza pe el insusi/isi stabileste salariul, contractul de munca, etc
Va intreb, este legal conform legii? Multumesc