avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate Tudor-Radu

Activitate Tudor-Radu

Buna ziua.
Rog un specialist sa ma lumineze: in cazul unei datorii catre o persoana fizica, in ce conditii proba cu martori ar putea intrerupe termenul de 3 ani? Un martor este suficient? Exista un prag al sumei partiale restituite de fata cu martori? Proba cu martori se accepta in functie de suma totala datorata sau de suma partiala restituita?
Multumesc.

Va multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune ce alte variante mai vedeti?
Va multumesc pentru raspunsuri. Va asigur ca nu sunt retardat, dar nu cred ca am inteles pe deplin. Va rog sa-mi permiteti sa spun ce am inteles si sa ma corectati. Daca mama si sora renunta la mostenire, voi fi proprietar pe jumatatea tatalui, din intreaga casa (as primi aprox 20.000 din 80.000 - cat imi datoreaza sora mea). Mama vrea sa renunte la tot, ca sa plateasca datoria surorii, si in schimb sa se mute la ea (as primi 40.000, adica jumatate din datorie). Eu as vrea sa recuperez cat pot, din datorie, dar sa nu o vad pe mama pe drumuri, de indata ce sora mea va fi in toane proaste (desi ei ii plateste datoria, si nu - cum spune mama, imi da bani mie).
Tata a murit de 5 ani.
Ar trebui sa fac un contract de vz-c cu sora, pe bucatica ei (inteleg ca e o optime, nu un sfert) mostenita dupa tata, si inca un cotract de vz-c cu mama, pe tot ce detine (mostenire dupa tata plus jumatatea ei), ca sa primesc casa? Asta ar acoperi cam jumate din datorie, iar eu as plati toate actele notariale. Avantajul ar fi ca mama ar avea un acoperis, indiferent de toanele surorii mele, iar eu as avea impresia ca primesc jumatate din datorie. Se poate mentiona la notar ca valoarea casei sa se scada din datorie, iar restul sa ramana valabil? Va rog, imi puteti spune cui sa ma adresez/ cine decide care este valoarea (recunoscuta legal) a casei? Cat ar costa astfel de acte de vz-c, la notar? Restul din datorie, adica jumatate, cand ar fi legal sa mi se returneze?
Va multumesc pentru sfat. Va rog, imi puteti spune de ce ar fi mai bine cu un contract de vanzare cumparare si nu cu renuntare? Voi plati actele pentru deschiderea mostenirii; nu platesc mult mai mult daca se face v-c? Multumesc.
Buna ziua. Sora imi datoreaza 80 000E, imprumutati cu act la notar, dar nu are de unde sa mi-i dea si a propus sa mergem sa dezbatem succesiunea dupa tata (mama traieste) si ea si mama sa renunte - in favoarea mea - la dreptul lor asupra casei, ca sa se stearga datoria surorii catre mine, iar sora ar lua-o pe mama la ea. Ele au mai incercat sa vanda casa, fara sa-mi spuna, dar nu au putut, fiindca mostenirea nu era dezbatuta/deschisa. Casa valoreaza 40,000E.
Pe mine acea casa nu ma intereseaza, dar ma gandesc ca ar fi bine sa o accept si mama sa locuiasca in continuare acolo unde a trait o viata, ca sa nu se trezeasca la un moment dat ca a ramas pe drumuri, fiindca sora nu mai vrea sa o tina.
As vrea sa stiu daca stabilirea partilor succesiunii/ dezbatere /deschiderea succesiunii (nu prea stiu care e termenul corect) se poate face in acelasi act notarial in care ele spun ca renunta, sau intai se face dezbaterea si apoi ele se razgandesc, nu mai renunta si incearca din nou sa vanda casa, fiindca au mai incercat asta? Se poate ca intre-un singur act sa se faca toate: dezbatere, renuntare si mentionarea faptului ca din datorie se sterge valoarea casei, dar restul datoriei ramane?
Va multumesc.
Societatea e SRL. Imprumutul este catre persoana fizica. Aceasta este si administratorul firmei pentru care a cerut, prin lichidator, falimentul.
Numele firmei a fost publicat, in mai si in iunie, in BPI, pe lista firmelor aflate in "faliment/insolventa", obtinut dupa ce persoana, in calitate de administrator al firmei, a facut in aprilie cerere catre Tribunal sa ii fie declarat falimentul si s-au derulat cateva sedinte Mai este dat un termen in septembrie, pentru acest proces.
O firma in aceasta situatie are voie sa isi desfasoare, in continuare, activitatea? Din ce mi-a spus un creditor al firmei, daca are alt nume si alt administrator (fiul ei), firma poate merge mai departe cu aceeasi oameni si in acelasi sediu si nimeni nu mai poate fi tras la raspundere pentru datorii.
Avem contract la notar ca i-am dat 80.000, in august 2011. Am aflat ca se prescrie in 3 ani, am mers la datornica si i-am zis ca ma obliga la masuri neplacute daca nu restituie suma. A ras si a zis ca firma e trecuta in faliment (e adevarat, am verificat pe net, e in faliment de luna trecuta), iar toate bunurile sale sunt pe numele copiilor (am verificat cu un amic la fisc si casa e pe numele fetei si masina pe numele baiatului). Sotul si fata au cate 2000E pe luna. Ea vrea sa-mi dea inapoi numai 2000E (in total, nu pe luna), daca facem act ca am primit de la ea 2000E si a zis ca face asta ca e de treaba, ca ar putea nici atat sa nu-mi dea, ca oricum nu am ce sa-i iau, iar ceilalti din familie nu au treaba cu datoria ei.
Ar putea fi scris in acel act ceva care sa-i implice pe sot sau pe copii in restituirea datoriei? Invatati-ma, va rog!
Buna ziua. Ce sanse sunt pentru recuperarea unui imprumut, daca persoana datoare si-a trecut firma in faliment si tot ce are pe numele celor doi copii? A spus ca e de acord sa imi restituie 2000 de euro (adica un salariu de al sotului ei), din 80.000 de euro pe care mi-i datoreaza, daca facem act de mana ca am primit acesti bani. A zis ca asta e tot ce primesc, ca oricum nu am ce sa-i iau, nici cu legea, ca nu mai are nimic pe numele ei si numai ea imi e datoare, nu si sotul, deci lui nu i se va opri din salariu.
Poate fi scris in acest act de mana ceva care sa transfere datoria asupra copiilor?
Va rog frumos sa-mi raspundeti repede, ca ies din perioada de 3 ani de cand am dat banii.