avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate andreicristi

Activitate andreicristi

Răspuns la discuția curiozitate inregistrare audio
multumesc frumos pentru raspuns. as prefera daca se poate sa-mi raspunda si un avocat sa fiu sigur ca e totul ok . :)
buna ziua, am si eu o curiozitate, in cazul in care cumperi ceva de pe olx/facebook etc, si te intalnesti cu respectivul care vinde, la munca/sau la el acasa etc, si inregistrezi audio tot, cu telefonul in timp ce esti la el acasa sau la munca la el, pt a te asigura ca este totul ok , in caz ca e vreo problema cu obiectul pe care il cumperi sau in caz ca ar fi furat etc, sa ai o dovada ca ai fost cumparator de buna credinta... este vreo infractiune? poti patii ceva legal din cauza asta daca se afla sau etc? multumesc.
buna ziua, sunt curios, in cazul in care descarci de pe torenti/internet etc filme jocuri piratate, poti patii ceva legal? iar in cazul in care s-ar incadra la vreo infractiune, iti pot fi confiscate pc-ul/telefonul / perifericele ( monitorul , mouse-ul etc) sau doar unitatea pc? multumesc si sper sa-mi puteti raspunde.
Răspuns la discuția curiozitate proprietate
multumesc frumos pentru mesaj! la ce raspuns amplu mi-ati oferit,de curiozitate trebuie sa intreb, sunteti avocat?
buna ziua, am si eu un scenariu de curiozitate,sunt curios cum functioneaza legile, sa presupunem ca o ruda (tatal,mama, sora, fratele etc) sau o persoana iti da niste bani sa-ti cumperi un obiect(esti major ai peste 18 ani),sau le ceri niste bani sa-ti cumperi ceva ( pretinzi ca vrei sa cumperi un dulap de exemplu,dar tu doresti sa cumperi altceva dinainte sa ceri banii, dar ceri bani unei persoane pentru un dulap) ,ruda respectiva sau persoana iti da banii ceruti pentru a-ti achizitiona acel dulap,iar tu folosesti acei bani si iti cumperi altceva (un telefon de exemplu sau etc) , ai factura pe numele tau la acel telefon, esti proprietarul acelui telefon 100% ? si in orice caz,nu ti-l mai poate lua nimeni nicioada legal? (repet , este doar un scenariu de curiozitate, si voiam sa vad o parere avizata a unui avocat) multumesc si sper sa-mi puteti raspunde.
Răspuns la discuția curiozitate citatie
legal transmisa adica trebuie sa fie semnata de cel in cauza care este citat ? (altfel , daca citatia este lasata undeva la usa sau cutia postala si se pierde fara sa fie semnata de cel care este citat) se va emite o noua citatie? sau daca trec 6 luni de exemplu, cel care este citat afla de la politie sau cine se ocupa cu astfel de citatii ca a fost citat si trebuie sa se prezinte la declaratii/interogatoriu etc?
am o curiozitate, in cazul in care primesti o citatie ( sa fi chemat la interogatoriu sau declaratii la politie etc) si se pierde la cutia postala sau o lasa in usa si se pierde etc, in aceste cazuri se va eminte o noua citatie sau vei fi contactat de politie la usa sau telefonic in 2-3 luni de zile de cand s a pierdut prima citatie? adica aflii cumva daca erai chemat la interogatoriu sau declaratii in 3 luni, in cazul in care repet , s -a pierdut prima citatie ?
Răspuns la discuția confiscare bunuri
multumesc pentru raspuns! eu ma refeream in cazul in care, sa zicem ca trimiti niste mailuri sau mesaje in care povestesti niste infractiuni(pe care le-ai comis sau nu) de pe un pc , daca acel calculator va fi confiscat, se vor lua toate componetele? (adica si monitorul tastatura etc) sau doar unitatea? Asta era curiozitatea mea.
buna dimineata!

Imi cer scuze daca intrebarea este mai ciudata, am vazut stiri pe internet (de exemplu pt trafic de droguri sau filme descarcate pe torenti etc si alte infractiuni sau discutii pe email despre infractiuni), in care se confiscau de catre politie calculatoarele personale ale suspectului sau infractorului, intrebarea mea este au dreptul ( se poate confisca) orice obiect electronic? si tv sau perifericelele(monitorul unui pc, tastatura etc), sau doar unitatile centrale ale unui calculator?
Răspuns la discuția despre citatii
multumesc pentru raspuns! m-am referit in cazul in care nu se poate indentifica o persoana care trebuie sa fie chemata la un interogatoriu de exemplu, si singuru acces la respectiva persoana este adresa aceea de mail, va fi citata pe acel mail,nu?