Daca e vorba de efectuat perchezitia informatica, se confisca orice suport de date (dischete, CD-ROM, DVD, stickuri USB, harduri, SSD-uri, telefoane mobile, receptor TV cu inregistrare, carduri SD, memorie Flash, routere cu JFFS, aparate de fotografiat electronice, camere video electronice, benzi video, casete audio, NAS-uri, tablete, laptopuri, etc.).
Ca altfel, de ex. eu am stickuri cu SSD-uri de 2 TB (reale, nu escrocherii chinezesti) si daca ar fi mandat sa-mi confiste doar calculatorul, as pastra datele infractionale doar pe aceste stickuri si n-ar putea gasi nimic suspect pe calculator. Si as rade de politistii care-mi confisca acel calculator.
Sa ai un intreg sistem de operare de pe stick nu e chiar asa de greu. Stickul l-as pastra intr-un sertar si cand ar veni politistii sa-mi confiste calculatorul as face glume cu ei.
multumesc pentru raspuns! eu ma refeream in cazul in care, sa zicem ca trimiti niste mailuri sau mesaje in care povestesti niste infractiuni(pe care le-ai comis sau nu) de pe un pc , daca acel calculator va fi confiscat, se vor lua toate componetele? (adica si monitorul tastatura etc) sau doar unitatea? Asta era curiozitatea mea.
Iar eu nu cred prea tare in cifrare, deci nu-mi cifrez calculatorul propriu.
Dar nimic nu va impiedica sa va cifrati datele. Insa daca erati observat mai de demult, Politia are deja cheia de descifrare. De aceea nu exista nicio garantie ca nu vor descifra datele.