avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de perchezitie domiciliara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de perchezitie domiciliara

Buna ziua! Apelez la acest forum deoarece nu stiu unde in alta parte sa cer ajutor.Iata despre ce este vorba:
Ieri dimineata in jurul orei sase m-am trezit cu doi inspectori de la politie care mi-au fluturat in fata niste legitimatii pe care buimaca fiind nici nu an reusit sa le citesc apoi mi-au falfait prin fata un mandat de perchezitie emis de Judecatoria Alba Iulia , eu locuind si avand domiciliul in Braila, au dat buzna in casa si mi-au confiscat hard discurile de la calculatoare fara a mi se explica practic de ce , daca sunt acuzata de ceva etc. Tot ce mi-au spus este ca astea au fost dispozitiile si ei asta fac.As dori sa stiu daca aceasta perchezitie a fost facuta conform legii?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Nicola1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 01:49, 25 Februarie 2013
daca au mandat de perchezitie valabil pentru respectiva locatie este conform legii, ce motive ai sa crezi ca ceva nu este in regula?
Pai nu mi-au explicat nimic,nu mi-au spus daca sunt acuzata de ceva,absolut nimic. Tot ceea ce stiu este ca sotul(concubinul) meu a vandut anul trecut in octombrie prin intermediul internetului o piesa de calculator,un procesot mi se pare,piesa fiind trimisa prin posta iar contravaloarea ei fiind depusa de cumparator in contul meu. Asta este tot....ce legatura are asta cu ridicarea hard discurilor de la calculatoarele mele? Nu am primit acasa nimic pana acum....nici o citatie,somatie sau altceva.
n-are treaba vanzarea piesei pe net , cu confiscarea hardului ! daca au avut mandat , este clar ca au respectat circumstantele , ei nu au obligatia de a da indicatii sau explicatii pentru ceea ce cauta acolo ! si daca au confiscat hardurile , clar ca este vorba de o expertiza a respectivelor harduri ....cine stie ce a facut concubinul pe net , daca au primit mandat pentru ridicarea hardurilor de la IP-ul retelei de internet in baza abonamentului adresei unde locuiti , cat si ID-ulrile hardurilor confiscate !
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
ContSters185493, utilizator
Intrebarea mea este: voi mai recupera aceste bunuri? Imi va explica si mie cineva despre ce este vorba? Mentionez ca sunt singura salariata din familie si am trei copii. Unul dintre ei este grav bolnav,are isuficienta renala cronica si merg cu el la dializa la Bucuresti de trei ori pe saptamana.Nu am fost in viata mea in Alba Iulia si nici concubinul meu. Si din motivele mentionate mai sus nici nu voi avea posibilitatea de a ma deplasa in Alba Iuilia. Ce pot face ca sa aflu despre ce este vorba?
poate plangerea a fost facuta in Alba-Iulia de vre-un pagubit ...cine stie ! cert este ca factorii incriminatori , au aratat catre PC-urile tale .... ar mai fi o intrebare , de unde ai cumparat acele calculatoare ? de la cine ? posibil sa se fi facut infractiuni in spatiul virtual in trecut , cu acele calculatoare , baietii le-au scos la vanzare ...si tu ai cazut in plasa , dar acest lucru nu te incrimineaza , este doar o parere , sau posibil sa se fi facut infractiuni pe net , cu hardurile respective , care apoi au fost demontate de pe vechile PC-uri si montate pe altele , sau pur si simplu vandute ! sanse de recuperare ...sunt slabe ! acele bunuri contituie probe !

Alte discuții în legătură

Confiscare bunuri andreicristi andreicristi buna dimineata! Imi cer scuze daca intrebarea este mai ciudata, am vazut stiri pe internet (de exemplu pt trafic de droguri sau filme descarcate pe torenti ... (vezi toată discuția)
Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)
Recuperare poze de pe hard disk confiscat la perchezitie spidey89 spidey89 Buna ziua, In 2009 mi s-a facut o perchezitie domiciliara de catre DIICOT Bucuresti pe motivul unei infractiuni informatice, de unde mi s-au ridicat mai multe ... (vezi toată discuția)