avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare poze de pe hard disk confiscat la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare poze de pe hard disk confiscat la perchezitie

Buna ziua,
In 2009 mi s-a facut o perchezitie domiciliara de catre DIICOT Bucuresti pe motivul unei infractiuni informatice, de unde mi s-au ridicat mai multe bunuri printre care documente, laptop intreg, si un hard disk dintr-un PC. Nu s-au gasit dovezi concrete pe acestea, probele concrete fiind declaratiile altor coinculpati. Dupa ispasirea arestului preventiv de un an de zile pana in mai 2010, procesul a continuat in stare de libertate pana in decembrie 2011 cand s-a stabilit si a ramas o pedeapsa definitiva de 3 ani suspendare si 5 incercare. Practic, aceasta pedeapsa cu suspendare, a expirat acum aprox 2 luni si a mai ramas doar termenul de incercare pentru inca 2 ani. Mentionez ca dupa perchezitie, cam dupa 2 luni mi s-a facut perchezitia informatica la IGPR (daca retin bine) unde in prezenta unor martori, s-au desigilat hardurile si mediile digitale, s-au clonat, urmand ca apoi sa caute dovezi dupa clona creata, dupa care au fost resigilate.
Problema mea este una simpla, dar nu stiu cat de rezorvabila: Vreau sa imi recuperez pozele personale dintr-un hardsi nimic mai mult. Nu am nevoie de hard, nici de laptop nici de documente, de nimic(as avea nevoie ca doar sunt ale mele, dar sunt aproape sigur ca nu o sa le mai am), ci doar sa imi copiez pozele personale pe un stick sau pe un suport digital pentru arhiva personala si nimic mai mult.
Am trimis mail la Parchetul General si la Tribunalul Bucuresti(unde am fost judecat), dar fara niciun raspuns.
Asadar, va rog sa imi spuneti daca stiti vreo modalitate legala sau posibila de a-mi recupera aceste poze personale pentru ca nimeni din cei pe care i-am intrebat nu stiu sa imi spuna. Sunt din Oradea si nu e tocmai aproape Bucurestiul ca sa ma duc sa ma interesez cu atat mai mult ca nu stiu cui sa ma adresez, cui sa fac o cerere sau pur si simplu sa imi iau gandu de la ele.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:40, 6 Februarie 2015
Adresati-va solicitarea procurorului/parchetului care a instrumentat dosarul si care v-a trimis in judecata!
Ce vi s-a confiscat/retinut ar trebui sa existe undeva, etichetat/ambalat. Altminteri cineva raspunde si nu-i va fi deloc usor.
Cu avocatul care v-a reprezentat ati luat legatura?
P.S. Acum, dupa 6 ani, ati aflat ca exista TrueCrypt ? Stiti la ce e bun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie informatica drasim drasim In anul 2017 mi s-a ridicat din domiciliu in urma unui mandat de perchezitie domiciliara un laptop.Un an mai tarziu am fost chemat pentru desigilarea ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie domiciliara Nicola1977 Nicola1977 Buna ziua! Apelez la acest forum deoarece nu stiu unde in alta parte sa cer ajutor.Iata despre ce este vorba: Ieri dimineata in jurul orei sase m-am trezit cu ... (vezi toată discuția)
Perchezitia informatica se realizeaza doar fizic sau poate fi si sub forma unor virusi, trojani, wifi sniffing etc. tigaricj tigaricj Ati intalnit vreodata ca in cazuri de infractini grave: violati in serie, pedofili, traficanti de tigari/droguri sau persoana care atenteaza la integritatea ... (vezi toată discuția)