avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... IP-ul proba valida sau nu in INSTANTA?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

IP-ul proba valida sau nu in INSTANTA?

fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in scara; switch in switch); iar in prezent exista programe FREE de copiere /clonare IP...se poate folosi IP-ul ca proba la proces...mai ales daca la perchezitie..se observa clar ca pe acel PC perchezitionat nu exista informatiile care au stat la baza mandatului de perchezitie! Iar reteau de cartier e a 'tuturor'..oricine se poate 'lega ' pe ip-ul tau!
Concret: ai un PC in casa pentium 1...iar politia vine cu mandat ca..ai tras filme, muzica,jocuri...ca esti inregistrat in logourile lor cu 120 Gb de diverse (tu avand pc in casa cu hard de 6 Gb). Este bine de stiut ca acele logouri se pot face in linux de orice cunoscator..
Ce se poate face?
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
romanas, utilizator
Cel mai recent răspuns: romanas , utilizator 17:37, 4 Septembrie 2009
Daca intr-adevar ai hard de 6 si aia te acuza ca ai 120 de gb in share, atunci mai ai sanse. Pari a fi un om care incearca marea cu degetul, povestind ca lucrurile pe care le face politia puteau fi facute in mai multe feluri. Spre binele tau, iti doresc sa nu fi comis fapta aia, petnru ca in cazul respectiv nu are de ce sa-ti fie frica.

Fara sa vorbesc despre cazul tau, insa, eu am invatat insa ca oamenii au toate sansele sa traga adevarul de partea lor. Asa incat am intalnit la viata mea oameni care au sustinut aceleasi lucruri ca si tine pentru ca, atunci cand avocatul sau aparatorul ii ia la scuturat si le explica faptul ca daca nu ii spun tot ce trebuie sa stie au toate sansele sa o pateasca, au recunoscut ca facusera faptele de care erau acuzati.

Cazul tau e simplu. Daca politia a venit acasa folosind informatii clare, eu cred ca ai putine sanse sa sustii ca nu esti tu cel cautat. IP-ul s-o clona, dar nu se cloneaza MAC-ul placii de retea. Se pot falsifica logurile care atesta "incarcatura" unui pc, dar nu se pot falsifica logurile de trafic pe care ISP-ul tau le-a pastrat pentru IP-ul tai si MAC-ul asociat.

Cat despre PC-ul disparut / inexistent pe care il cauta politia, e important de stiut ca atunci cand ascunzi probe te ingropi si mai mult. Si fapta asta e mai grava decat filmele si muzica puse pe net.

Ca sa raspund la intrebare, IP-ul nu poate fi o proba in instanta, de unul singur. Cu alte cuvinte, daca nu il incadreaza intr-un context, alaturi de alte probe, nimeni nu te poate condamna doar pe baza faptului ca se spune ca de la IP-ul tau s-au pus filme pe torente, dc++ sau altele.

Spor si succes.
In acest caz este fizic imposibil, ca utilizatorul a tras 120 de GByte, indiferent ce sta in log.

Ceea ce priveste clonarea IP-ului: Va propun alegerea unui provider serios si construirea unei reteli private si nu "de cartier". Mai ales, ca aceste loguri, dupa pararea mea, pot fi folosite in instanta ca mijloc de proba, daca sunt obtinute legal.

Fiecare trebuie sa depuna toate diligenta, ca altii sa nu pot folosi de identitatea lui (electronica). Daca cineva intra intr-un retea si foloseste accesul respectiv pentru comiterea de infractiuni, iar faptuitorul nu poate fi gasit, este normal, ca administratorul retelei sa raspunde pentru faptele comise.
IP-ul reprezinta un cod de securitate al calculatorului tau , tocmai ca sa nu poata nimeni sa se conecteze la aceeasi retea cu tine. Eu am calculator codificat si nichiar parintii mei nu se pot lega la aceeasi retea. Filme poti copia cate vrei in siguranta , dar dsin strada nu poate veni nimeni .
daca nu au gasit "marfa" la perchezitie... nu are importanta.
Multumesc pentru opinie!
dar m-am interesat inclusiv la angajatii RDSNET..care confirma MACUL si IPUL pot fi clonate In max 90 de secunde!
Nu o sa dau nume (lesne de inteles de ce)..dar poti da google :cum clonez IP sau MAC? sau pe youtobe gasesti clip care i-ti da in detaliu! :)
Intersant este si profesorul Mitchel...care explica foarte clar cum "CHANGE a MAC ADRESS through Cloning"..profesorii de informatica recunosc asta..DAR se pare ca nu toti...
Ma rog..mai sunt probleme si legate de retea..toti avem inet...DAR cumva ne garanteaza providerul ca nu se "inteapa" nimeni in cablul nostru!? Constientizati ca un capat al 'firului" este in casa (la voi) IAR celalat afara in switch!?...care :)
De ce avem mesaje "IP Conflict"? cateodata, iar providerul 'le rezolva" urgent?
PS: chiar am HDD de 6gb..iar POLITIA ..avea un logo din 2007!? cum ca aveam shareuiti 60 GB!? Deci ... unde e greseala? eu avand HDD de 6GB NU aveam cum sa dau share 60!..asta e clar...IAR ei...au venit la "constatatare"..
corect!? :)..pe principiul..trebuie sa aiba un program ceva...cine nu are o muzica..un program pe pc...!?
Ma insel!?

Alte discuții în legătură

Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca nu am facut tranzactia online de care sunt acuzat? hycul hycul am internet si mi s-a furat ip si respectivu care mi-a spart ip a facut cumparaturi online de pe cardu o altei persoane.m-am trezit cu politia la usa zicand ca ... (vezi toată discuția)
Proba electronica obtinuta ilegal emilot66 emilot66 1. Daca mi s-a intrat in calculator si sau facut poze la \\\\"My Computer\\\\" cu fisierele si marimea lor de catre politie sau providerul de internet fara ... (vezi toată discuția)