avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... IP-ul proba valida sau nu in INSTANTA?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

IP-ul proba valida sau nu in INSTANTA?

fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in scara; switch in switch); iar in prezent exista programe FREE de copiere /clonare IP...se poate folosi IP-ul ca proba la proces...mai ales daca la perchezitie..se observa clar ca pe acel PC perchezitionat nu exista informatiile care au stat la baza mandatului de perchezitie! Iar reteau de cartier e a 'tuturor'..oricine se poate 'lega ' pe ip-ul tau!
Concret: ai un PC in casa pentium 1...iar politia vine cu mandat ca..ai tras filme, muzica,jocuri...ca esti inregistrat in logourile lor cu 120 Gb de diverse (tu avand pc in casa cu hard de 6 Gb). Este bine de stiut ca acele logouri se pot face in linux de orice cunoscator..
Ce se poate face?
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
romanas, utilizator
Cel mai recent răspuns: romanas , utilizator 17:37, 4 Septembrie 2009
Alin..vad ca esti administrator..
1.vezi ce am mai scris
2. Nu pe mine 'ma cauta' politia
3.am citit printre randuri..ultimile 2 paragarafe (multumesc)
4.ca avocat..'uiti' un principiu 'elemenatar"..."organul" trebuie sa probeze vinovatia cuiva..nu X NEVINOVATIA!
5. in afara de autodenunt....in cazul de fata IP+MAC (care am dem. ca pot fi usor clonate; ca sa nu zic de securitate retelei de net din Romania) Politia nu are decat logourile (presupuse) din 2007-2008!?(de ce te-ar fi lasat 2 ani sa 'furi')... cum ca pe IP...cutare...s-a facut trafic...si cu bun mandat de perchezitie (care de fapt ar putea fi proba lor- i-ti ia hardul apoi explici programele, muzica..etc)..te acuza..NU MI se PARE CORECT!
EU vin la tine..cum ca..ai avea arme...dar..caut..si tot gasesc..ceva..o tigara de marijuana..si tot te 'ard"..sau..pastile..fara sa ai reteta...intelegi ideea...
romanas nu vreau sa intru intr-o polemica cu tine, dar iti atrag atentia asupra unor aspecte:
In primul rand "organul" de care vorbeai are obligatia legala de a afla adevarul ceea ce presupune sa caute probe pentru a demonstra atat vinovatia cat si nevinovatia cuiva.
In al doilea rand, faptul ca tu ai doar 6 GB nu inseamna ca nu poti sa faci trafic de 120 GB (hdd extern iti spune ceva?). diferenta intre trafic si spatiu de stocat e foarte mare. Iti mai dau un scenariu: un film in format DVD are aprox. 4 GB, deci asta inseamna ca daca te uiti la 30 de filme se face acel trafic. Crezi ca e posibil sa vezi 30 de filme in 2 ani?
In al treilea rand, daca "organul" are suficiente probe pentru a solicita un mandat de perchezitie, are aces drept legal. Mandatul este solicitat de "organ", dar intotdeauna aprobat de judecator. Mai mult, perchezitia nu inseamna si trimitere in judecata si condamnare.
Si il ultimul rand, daca tot tii lectii de morala, poate ar trebui sa faci o lista cu softurile pe care le ai pe calculator si ai platit pentru ele ....

Pentru a evita eventualele interpretari, nu sunt nici judecator, nici procuror, nici avocat, doar cunosc foarte bine atat domeniul juridic cat si domeniul IT&C.

Tehnic nu ai cum sa afli toate MAC-urile dintr-o retea, poate doar daca esti la un provider care face totul dupa ureche. Cel mult poti sa afli MAC-urile din subreteaua ta. Si daca folosesti un program de MAC spoofing, daca esti la un provider serios, poti sa fii sigur ca se observa acest lucru, doar ca nu se streseaza prea mult pe tema asta pentru a face ceva.

Pentru a nu fi complet offtopic, din punctul meu de vedere, cazul pe care l-ai prezentat are putine sanse sa ajunge in instanta sau daca ajunge sa se pronunte o sentinta care sa nu fie pe placul tau.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
ContSters38557, utilizator
ai dreptate in cam..tot..si cred ca 98% dincei care au PC au cel putin un soft fara licenta (nu discut corect/incorect)..dar amicul meu spune ca in momentul in care cei de Politie i-au sunat parintii (pentru perchezitie-de la servici) NU au vrut sa le comunice motivul..nu i-a lasat o copie la..'dosarul' pe care-l aveau (unde aparea ca ar fi dat share 60 GB)..si nu i-au lasat nici macar o copie la procesul verbal...spunandu-le ca o sa-i chem la 'sectie' mai tarziu...
Faza cu luatul hardului e clara...nu aveau dovezi clare... i-au luat hardul sa..completeze' probele'..e clar ca nu au cum sa demonstreze ca dat share de 60 GB cu un hard de 6 gb...dar il prinde cu ceva piese si soft..logic. (gata amenda)
In privinta hardului extern ai perfecta dreptate (sincer multi folosesc), dar totusi cred ca 'organul' trebuie sa demonstreze ca X a avut asa ceva nu pe supozitii!?
De aceea fac si perchezitii..NU!? Iar dupa mintea mea..daca nu gasesti..e clar ca nu am. DECI..totusi e vorba de justitie nu poti 'condamna' un om..pentru ca 'ar fi posibil ca in 2008..sa fi avut..." ai proba VALIDA sau nu!?..iar traficul pe IP+ MAC (ca element singur..este proba perfecta in justitie!?)..eu zic ca nu..Garanteaza vreun provider care angajeaza oameni (pusti 19-21 ani), ca acestia nu dau informatii' mai departe (mai ales daca sunt dati afara)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca nu am facut tranzactia online de care sunt acuzat? hycul hycul am internet si mi s-a furat ip si respectivu care mi-a spart ip a facut cumparaturi online de pe cardu o altei persoane.m-am trezit cu politia la usa zicand ca ... (vezi toată discuția)
Proba electronica obtinuta ilegal emilot66 emilot66 1. Daca mi s-a intrat in calculator si sau facut poze la \\\\"My Computer\\\\" cu fisierele si marimea lor de catre politie sau providerul de internet fara ... (vezi toată discuția)