avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... IP-ul proba valida sau nu in INSTANTA?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

IP-ul proba valida sau nu in INSTANTA?

fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in scara; switch in switch); iar in prezent exista programe FREE de copiere /clonare IP...se poate folosi IP-ul ca proba la proces...mai ales daca la perchezitie..se observa clar ca pe acel PC perchezitionat nu exista informatiile care au stat la baza mandatului de perchezitie! Iar reteau de cartier e a 'tuturor'..oricine se poate 'lega ' pe ip-ul tau!
Concret: ai un PC in casa pentium 1...iar politia vine cu mandat ca..ai tras filme, muzica,jocuri...ca esti inregistrat in logourile lor cu 120 Gb de diverse (tu avand pc in casa cu hard de 6 Gb). Este bine de stiut ca acele logouri se pot face in linux de orice cunoscator..
Ce se poate face?
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
romanas, utilizator
Cel mai recent răspuns: romanas , utilizator 17:37, 4 Septembrie 2009
avand in vedere..ca ar fi vorba de o infractiune/contraventie informatica..ar fi interesant pentru cei care semneaza mandatele de perchezitie daca au probe solide (in afara de trafic pe IP sau MAC)..mai ales..ca nu au un NR SI SERIE HARDDISK..sau orice element care sa faca fizic legatura cu persoana acuzata!
Parerea mea..e ca se merge la 'intimidare'. ..(iau HDUL si apoi te cheama sa dai cu subsemnatul..trebuie sa fie ceva indiferent ce..)..stau si ma gandesc daca cei cu bani sau avocatii sunt controlati (sincer cred ca nu). Practic procurorul trebuie sa demonstreze ca de la Provider si pana in casa lui X, absolut nimeni nu poate interveni..lucru exclus (avand in vedere cablurile pe sus si switchurile din bloc in bloc)..DACA cineva din cei cu bani..ar fi controlati s-ar ducea INSTANT la CEDO..si l-ar desfiinta pe judecator...Plus ca ar face rost de ceva bani..MAI ales ca exista norma UE cu privire la modalitatile cum ar trebuie sa functioneze proviederii de cablu SI inet.. (fibra..pe sub pamant)..iar la noi se inchide ochii..
PS: am avut sala de internet..cunosc 'sectorul'..Cazul 6Gb HDD..Politie mandat..ca a dat share 60 Gb..a patit un prieten..care are 24 ani..e plecat din tara..pc-ul era la parinti..dar abonamentul era pe numele lui.
Va rog (mai ales avocatilor) sa dati cateva 'indicii" pentru romani..FITI romani! nu toata lumea i-si permite un avocat..IES din aceasta discutie cei VINOVATI..la care intr-adevar se gasesc acele 'produse piratate'..si care au din ce sa-si plateasca..aparatorii! Vorbim de oameni de rand!
Multumesc pentru intelegere! Altfel nu scriam nici eu..
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
romanas, utilizator
deci daca esti rds sau UPC sau xxx..exista o comanda..cu run..si nu mai zic..care vede toate IPURILE providerului..MACUL se cloneaza ..vezi pe inet cum..google..
SI :) daca ai mes...da-mi id-ul..in 30 sec dupa ce mi-ai raspuns..eu i-ti dau IP tau SUBNET MASK si GATEWAY :)..deci..mai intereseaza-te..
Multumesc pentru raspuns!
ASA zic si eu..DAR problema este :mandatele pe care X...persoana le da..pentru perchezitie..Adica daca TU ai IP si MAC cutare...I-ti sparg usa..ca-s 'organ'..si caut...Totusi legea ar trebui sa fie mai clara... DAR se merge..ca pe vremea lu CEASCA..'sefu am auzit ca ala....."..nu ar fi bine sa "....dam o lectie"...De asta scriu..sa stie si romanii..ca e nevoie de bani la 'buget'..din amenzi...adica la cati hoti..criminali...si alte..'scursuri' sunt...exista UN judecator/procuror (nu stiu..ca nu-s le am cu specialitatea' juridica)..care se ia de...romani...(de cei saraci).
INTERESANT ar fi sa se faca o statistica: cu ce se ocupau cei perchezitionati!?
Nu o sa gasit fii/fiice..rude... de primar...politist ....avocat (desi toti avem PC..muzica..filme) ..doar..cativa oameni de rand :(
ATENTIE: cei care gresesc flagrant..copiaza...vand..soft...muzica..etc..sa PLATEASCA...DAR nu ne luati de prosti/fraieri. In continuare gasesc cd-uri piratate..tigari..de contrabanda..OARE DE CE!? ..atat intreb!? Pentru ca traim in Romania...tara unde..numa 'fraieru'..plateste!?:sorry:
deci sa inteleg..ca...si daca un profesor universitar face dovada ca aceste logouri 'pot' fi masluite..DVS..va duceti cu ele in instanta!? HMM...
PS: ca sfat..orice 'haker" care stie cat de putin informatica..STIE..ca daca vrea sa faca o ilegalitate..NU..o sa foloseasca date despre el..(IP sau MAC)..
tot respectul pentru studiile juridice..dar INFO..dati 'o bere" unui' angajat care lucreaza la un provider de inet..in 30 min va ia..60 Gb de filme..soft...:)..nu dupa ip-ul lui..HAHAHA...ca doar le are pe toate..si nu toti utilizatorii sunt conectati in acelasi timp!..poate chiar dvs. "dormiti" in realitate..iar.."TRAFICUL" mergeeeee :)
Multumesc de raspuns!...

Alte discuții în legătură

Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca nu am facut tranzactia online de care sunt acuzat? hycul hycul am internet si mi s-a furat ip si respectivu care mi-a spart ip a facut cumparaturi online de pe cardu o altei persoane.m-am trezit cu politia la usa zicand ca ... (vezi toată discuția)
Proba electronica obtinuta ilegal emilot66 emilot66 1. Daca mi s-a intrat in calculator si sau facut poze la \\\\"My Computer\\\\" cu fisierele si marimea lor de catre politie sau providerul de internet fara ... (vezi toată discuția)