avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire psihica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire psihica

mi-a povestit o prietena ca a stat cu un baiat..aveau amandoi parolele la messenger si un program instalat in pc amandurora..zicea ca ea intra la el in pc cu programul respectiv de acasa de la ea si invers..adica sa vada cu cine vb fiecare pe mess ceva de genul asta..si acum a venit la mn si mi-a zis ca s-au despartit..si ca baiatul a aflat ca ea l-a mintit prin intermediul programului respectiv sau banuieste ea ca el ar avea alt program si l-a rugat ca sa o lase in pace ca nu mai are intimitate si ca il da in judecata pt faptul asta sau ca o hartuieste psihic. m-a rugat sa ma interesez daca poate face asa ceva sau ce anume sa faca? multumesc ast un rasp promt!
Cel mai recent răspuns: smile_and_nothing_more , utilizator 23:52, 22 Octombrie 2009
Nu sunt expert IT, dar din cate stiu , acel program functioneaza doar daca este instalat in cele doua calculatoare. Altfel nu vad cum ar putea intra in calculatorul ei. Prietena poate dezinstala acel program sau daca nu poate sa cheme pe cineva care se pricepe(sunt destui care fac asta- devirusari, instalari soft-uri si sisteme de operare).
Succes!
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
Fapta mentionata de catre dvs ca si "hartuire psihica" nu se regaseste in dispozitiile in vigoare.
Apreciez ca problema poate fi usor solutionata de catre prietena dvs ,prin inlocuirea parolei de acces
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
da, asa i-am explicat si ei ca sa dezinstaleze sau sa schimbe parola, cica si fostul ei prieten i-a spus ca a scos si a renuntat sa intre la ea in calculator dar ea tot este sigura ca are un program el..un alt program prin care vede ce se tasteaza de catre ea..si il tot roaga sa nu o mai monitorizeze..si astea vrea ea sa cunoasca..daca poate sa il dea in judecata pt acest lucru.
Din punct de vedere penal nu este nici o infractiune. Totusi se poate schimba parola, ori sa dezinstaleze respectivul program.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara suparare, dar prietena dumneavoastra este putin paranoica. In orice caz isi face degeaba griji. In primul rand programul acela nu poate fi folosit oricum. Pentru ca o persoana sa poate intra pe calculatorul altuia, e nevoie ca pers din urma sa dea un id si o parola care sunt generate aleatoriu de acel program la fiecare deschidere, deci fara acordul fetei baiatul nu putea intra pe calculatorul ei. Iar cand o alta persoana intra pe un alt calculator printr-un program sau alta cale it proprietarul pc-ului observa acest lucru, pentru ca semnul mouse-ului este directionat de celalalt, deasemenea wallpaper-ul dispare; si nimeni nu poate intra pe un pc inchis. Ori e ft. posibil ca baiatul sa o fi pacalit spunandu-i ca o supravegheaza sau lasandu-i impresia asta.
Si oricum fata poate dezinstala oricand programul, iar daca ii este frica ca ar mai fi si alt program de care ea nu stie, poate reinstala windows-ul; chestiune de maxim o ora. Numai sa vrea :P
Si ca un sfat: nu va dati parolele nimanui. Fie iubit, cea mai buna prietena etc :P

Alte discuții în legătură

Cineva s-a folosit de e-mailul meu justmyself justmyself buna ziua. de curand mi-am dat seama ca cineva s-a folosit de e-mailul meu pentru a-mi afla parola de pe un forum unde eu am si un cont.as vrea sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)
Problema revisal 5.0 (nou) Am o problema si poate mai sunt persoane care s-au lovit de ea: am instalat Revisalul nou dupa instructiunile de pe inspectiamuncii.ro. Programul mi s-a ... (vezi toată discuția)
Accesare fara drept cont de email si injurii marryy_lm marryy_lm sint o veche membra a acestui forum iar acum am nevoie disperata de un sfat de la un jurist.situatia prin care trec e urmatoarea: fiica mea,majora,are un ... (vezi toată discuția)