avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate Cristycheia

Activitate Cristycheia

Răspuns la discuția Suprapunere reala de terenuri
Multumesc pentru raspuns.
Actele depuse:
Eu - contract vanzare-cumparare, extras CF eu si fostul proprietar, certificat de mostenitor al fostului proprietar
Vecina - contract vanzare-cumparare, cadastru temporar din 2004 pe numele fostului proprietar, respingerea de la OCPI si o schita a terenului intocmita in 2014 de un cadastrist, schita care nu a fost aprobata de OCPI
Am un teren care are cadastru si este inscris in cartea funciara pe numele meu.
Cadastrul si inscrierea in cartea funciara au fost facute de fostul proprietar, avand si act administrativ de la Primarie cu suprafata pe care o detine.

Vecina are de mai mult de 10 ani un teren cu un cadastru provizoriu, cadastrul fiind pe numele fostului proprietar.
Cand vecina s-a dus sa isi faca cadastru pe numele ei s-a constatat ca are o suprapunere de aproximativ 300 mp cu mine.
Oficiul de cadastru i-a refuzat inscrierea, atentionand sa tina seama de cadastrul meu.
Vecina nu a luat act administrativ de la Primarie pentru suprafata pe care o detine.
Suparata, vecina ne-a chemat in judecata pe mine si oficiul de cadastru - ea vrea toti cei 300 de mp.
Nota - vecina nu a atacat in instanta nici unul din actele mele sau ale fostului proprietar.

Inrebarea mea este ce vina pot avea eu, ce sanse sa castige are vecina si bineinteles care ar putea fi verdictul instantei ?

Răspuns la discuția Suprapunere de terenuri
Dvs., carmenbucuresti, ati inteles nelamuririle mele, dar eu nu sunt lamurit.

Intrebarile mele raman.
Eu pot construi gardul ? - datele referitoare la vecin sunt neoficiale.
Instanta nu ne poate "impaca" ? - nu poate stabili limitele ? Daca putem refuza in continuare de ce mai mergem in instanta ?
Note: - schita terenului meu corespunde cu cea din cadastrul Primariei - schita vecinului
imi "deformeaza" terenul.
- am aflat ca schitele cadastrale facute inainte de 2006 nu prea au valoare.
CINE a gresit ?
Răspuns la discuția Suprapunere de terenuri
Cred ca nu ati inteles.
In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare.
Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru gard.
Intre timp imi disparusera trei tarusi.
Am contactat firma, care facuse cadastrul si intabularea pentru cel care mi-a vandut, sa refaca trasarea.
Am fost refuzat pe motiv ca exista o suprapunere de teren cu un vecin, suprapunere de aproximativ 300 mp.
Vecinul are o schita cadastrala mai veche (2004), cu un numar provizoriu, pe numele fostului proprietar.
Terenul vecinului este imprejmuit de un gard din stalpi de lemn si sarma ghimpata.
Deocamdata vecinul refuza orice discutie si a demarat cadastru pe numele sau si inscrierea in Cartea Funciara.
Cine este vinovat ? Cum stau eu si cum sta vecinul, cadastral si ce pot face ?