avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate badmar

Activitate badmar

Multumesc pentru raspuns. Desi nu-mi sta in fire sa fiu dur, se pare ca in situatia de fata nu am ce fac...

Totusi mai am o intrebare:
Solutionarea problemei expuse se poate rezolva numai de catre notarul care a emis Certificatul de mostenitor sau se poate rezolva de care oricare alt notar ?
Va multumesc.
@ cassy

Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Tatal meu a cumparat o casa in baza legii nr. 4 din 1973 iar in anul 1992 a solicitat si obtinut (prin decizia prefecturii) atribuirea in proprietate privata a unei anumite suprafete de teren (din terenul aflat in indiviziune,casa fiind cu un etaj si doi proprietari, unul sus si altul jos) aferent constructiei casei tatalui meu, teren care pana la acea data era atribuita ca teren in folosinta in indiviziune pe toata perioada existentei constructiei.
In anul 2005, cand in urma decesului parintilor am facut succesiunea si s-a intocmit Certificatul de mostenitor, nu am stiut de existenta actului (decizia prefecturii) ce stipuleaza atribuirea in proprietate privata a terenului mai sus mentionat, fapt pentru care notarul a mentionat in Certificatul de mostenitor ca terenul aferent constructiei este in folosinta in indiviziune pe toata durata existentei constructiei conform deciziei Comitetului Executiv Popular emis la data cumparariii casei (1975).
In momentul de fata am fost la notarul care a emis Certificatul de mostenitor cu decizia prefecturii din 1992 pentru a face completarea aceasta in certificat, dar ma tot amana pe motiv ca ,,i se pare ca scartie ceva,,
Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie?
Va multumesc pentru un eventual raspuns.
Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti daca in cazul in care dupa intocmirea certificatului de mostenitor apar situatii noi sau omisiuni (nu de natura existentei unui alt mostenitor sau ceva de genul acesta, eu fiind singurul fiu al parintilor mei decedati), acest supliment de certificat poate fi eliberat numai de catre notarul public care a emis acest certificat sau si de un alt notar public.
Va multumesc.
Discuție Teren imobil
Buna ziua tuturor,

In anul 1975, defunctii mei parinti au cumparat un imobil dintr-o casa in baza legii 4 din 1973 iar in contractul de vanzare-cumparare de la acea data,se specifica ca ,, se atribuie cumparatorului in folosinta, pe durata existentei construtiei, terenul aferent constructiei in suprafata de 47 mp, respectiv cota indiviza de 50% din teren, potrivit Deciziei..." In anul 1992, Prefectura in temeiul legii fondului funciar nr.18/1991, ii atribuie in proprietate privata terenul aferent constructiei de 47 mp in indiviziune.
In decursul anului 2007, mostenitoarea casei din care face parte si imobilul tatalui meu, a revendicat casa si a obtinut-o prin instanta, mai putin apartamentul maisus mentionat. Aceasta si-a facut cadastru, in el incluzandu-si toata suprafata aferenta constructiei.
Intrebari:
1. acei 47 mp in indiviziune se pot considera ca fiind in coproprietate si implicit putandu-se trece in cadastru ca atare ?
2. terenul fiind in totalitate al d-nei respective si dorind sa-l vanda impreuna cu constructia, trebuie sa cer drept de servitute de tecere catre locuinta si dependinte (acestea nefiind la strada ci in interiorul curtii) si care sunt pasii de urmat pentru obtinerea acestui drept ?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
O zi buna tuturor.:)