avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenul pe care este contruita casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenul pe care este contruita casa

Buna ziua,
Tatal meu a cumparat o casa in baza legii nr. 4 din 1973 iar in anul 1992 a solicitat si obtinut (prin decizia prefecturii) atribuirea in proprietate privata a unei anumite suprafete de teren (din terenul aflat in indiviziune,casa fiind cu un etaj si doi proprietari, unul sus si altul jos) aferent constructiei casei tatalui meu, teren care pana la acea data era atribuita ca teren in folosinta in indiviziune pe toata perioada existentei constructiei.
In anul 2005, cand in urma decesului parintilor am facut succesiunea si s-a intocmit Certificatul de mostenitor, nu am stiut de existenta actului (decizia prefecturii) ce stipuleaza atribuirea in proprietate privata a terenului mai sus mentionat, fapt pentru care notarul a mentionat in Certificatul de mostenitor ca terenul aferent constructiei este in folosinta in indiviziune pe toata durata existentei constructiei conform deciziei Comitetului Executiv Popular emis la data cumparariii casei (1975).
In momentul de fata am fost la notarul care a emis Certificatul de mostenitor cu decizia prefecturii din 1992 pentru a face completarea aceasta in certificat, dar ma tot amana pe motiv ca ,,i se pare ca scartie ceva,,
Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie?
Va multumesc pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: badmar , utilizator 18:15, 29 August 2014
Transmiteti-i notarului o cerere scrisa, prin posta cu confirmare de primire, cu solicitarea de solutionare in ...zile.
Daca nu vi se va da un raspuns de la biroul notarial, faceti plangere la Uniunea Notarilor (puteti preciza chiar in cerere ca pentru situatia in care nu vi se va raspunde veti face plangere)
Multumesc pentru raspuns. Desi nu-mi sta in fire sa fiu dur, se pare ca in situatia de fata nu am ce fac...

Totusi mai am o intrebare:
Solutionarea problemei expuse se poate rezolva numai de catre notarul care a emis Certificatul de mostenitor sau se poate rezolva de care oricare alt notar ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren imobil badmar badmar Buna ziua tuturor, In anul 1975, defunctii mei parinti au cumparat un imobil dintr-o casa in baza legii 4 din 1973 iar in contractul de vanzare-cumparare de ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala bad_mar bad_mar Buna seara, Tatal meu (decedat) a cumparat in anul 1974 un apartament dintr-un imobil (casa) si la momentul respectiv [b]i s-a acordat in folosinta pe toata ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)