avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indreptare eroare materiala

Buna seara,

Tatal meu (decedat) a cumparat in anul 1974 un apartament dintr-un imobil (casa) si la momentul respectiv i s-a acordat in folosinta pe toata durata existentei constructiei, suprafata de 47 mp in indiviziune. In anul 1992, in baza legii 18 art. 35, alineatele 2 si 3, a solicitat primariei reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 47 mp. La momentul respectiv, primaria municipiului a inaintat prefecturii un referat spre aprobare insotit de un tabel anexa ce cuprindea diferitele persoane ce solicitau punerea in posesie si in aceasta baza, prefectura a emis o decizie. Dintr-o eroare de dactilografiere a celor din primarie, in dreptul tatalui meu in tabel a fost trecuta cifra 17 in loc de 47, desi la momentul respectiv (1992), tatal meu a primit acasa o adresa din partea primariei prin care i se comunica ca i ,,s-a atribuit in proprietate privata suprafata de 47 mp in indiviziune''. Recent, am fost iar la primarie pentru a solicita un act care sa repare aceasta eroare, eroare pe care functionarii de acolo si-au asumat-o verbal, insa mi-au spus ca legal nu au cum sa ma ajute intrucat in evidentele lor tatal meu figureaza cu suprafata privata de 47 mp in indiviziune si singurul lucru care poata sa-l faca este sa-mi mai emita o adresa prin care sa-mi comunice din nou acest lucru, adresa pe care am si primit-o dar care nu ma ajuta cu nimic la rezolvarea problemei mele.
Intrebarea mea este cum sa procedez si catre cine sa ma adresez pentru a fi indreptata aceasta eroare cu care ,,ma lupt'' de cativa ani intrucat notarul care la care am incheiat ,,Certificatul de mostenitor'' nu vrea sa-mi faca un supliment la acesta pentru trecerea terenului din ,,folosinta pe toata durata existentei constructiei'' in ,,proprietate privata'' datorita acestei neconcordante (dintre adresa de la primarie si decizia prefecturii care cuprinde tabelul intocmit tot de catre primarie cu eroarea specificata) si implicit nu pot sa inscriu aceasta nici in cadrastru si cartea funciara care este deja emisa cu terenul in folosinta...
Multumesc anticipat eventualelor raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: bad_mar , utilizator 19:15, 10 Noiembrie 2015
trebuie sa dati primaria in judecata, chiar daca ei recunosc greseala , legal doar instanta poate da o decizie in acest sens.
Multumesc pentru rspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren imobil badmar badmar Buna ziua tuturor, In anul 1975, defunctii mei parinti au cumparat un imobil dintr-o casa in baza legii 4 din 1973 iar in contractul de vanzare-cumparare de ... (vezi toată discuția)
Terenul pe care este contruita casa badmar badmar Buna ziua, Tatal meu a cumparat o casa in baza legii nr. 4 din 1973 iar in anul 1992 a solicitat si obtinut (prin decizia prefecturii) atribuirea in ... (vezi toată discuția)
Punere partiala in proprietate legea 18 CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Ma confrunt cu o problema care se prezinta cam asa. In anul 1980 parintii mei au cumparat un teren de 193,5 mp in curtea unei locuinte. ... (vezi toată discuția)