avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate DreeaA

Activitate DreeaA

Buna ziua,

Va rog frumos sa îmi comunicati temeiul legal prin care pot recupera o creanta de la reprezentantul unui PFA închis la cerere. Mentionez ca acesta a luat la cunostinta de creanta înainte de a solicita închiderea la ORC.
De asemenea, va rog sa imi spuneti daca PFA, II, IF se pot inchide la cerere la ORC chiar daca au datorii?
Va multumesc
va multumesc
Buna ziua

In anul 2006 mi-am facut un overdraft pt cardul de salarii in suma de 3564 lei, iar in anul 2007 am luat un credit in suma de 9000 lei. In anul 2012 am incetat sa mai platesc ratele. In Iunie 2014 angajatorul a primit adresa privind executarea silita pentru suma de 10209,23 lei creanta si 532 lei cheltuieli de executare.In aceasta luna ar trebui sa am ultima retinere in suma de 92 lei.
Am fost la banca sa vad daca mai am ceva de plata si figurez cu o restanta de aproximativ 6000 lei.
Am cerut extras de cont si am observat ca executorul a virat doar 7689.37 lei din suma executata de angajator si ca au fost stinse doar dobanzi.
As dori sa stiu daca:
1. Se mai pot calcula dobanzi de catre banca dupa ce creanta a fost transmisa la executor?
2. Fiind in executare silita, fara grafic de rambursare, se sting intai dobanzile sau creanta principala?
3. Executorul isi poate opri mai multi bani decat a transmis angajatorului cheltuieli de executare?
Va rog frumos sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in continuare si ce temei legal am....
Va multumesc.

Buna ziua,

Nici macar nu stiu cum sa formulez ca sa exprim cat mai clar asa ca o sa fiu directa si sincera.
Am o frumusete de forma de cancer si nu mai putem suporta costurile tratamentului.
Asa ca am fost indrumati sa infiintam o asociatie non-profit ca sa putem primi sponsorizari.
Dilema mea este daca pot primi sponsorizare imediat ce este infiintata asociatia sau trebuie sa astept sfarsitul de an?
De asemenea, prin asocoatie pot deconta si cheltuielile de pana acum? pe baza facturilor bineinteles...
Va multumesc anticipat