avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate adelina285

Activitate adelina285

cyan a scris:

Pentru a inregistra examenul trebuie sa aveti permisiunea examinatorului.

Mai exact cum ati dori sa inregistrati proba practica in timp ce sustineti examenul?
Cu o mana tineti camera video si cu cealalta volanul? Sau cu una tineti camera si cu cealalta microfonul?

Tehnologia a avansat mai mult de cat credeti, si de vorbit la telefon se poate in timp ce conduceti folosind hands free

Totusi imi puteti spune ceva despre cat de legal este?
gi-jane2 a scris:

fostul sot a decedat si acum 2 ani s-a recasatorit, de primul sot nu a divortat.

Ori nu s-a recasatorit, ori a divortat, cum ziceti dvs nu e posibil, ar fi comis o infractiune.

S-a recasatorit dupa ce fostul sot a decedat, deci divortul nu a mai fost necesar.

Multumesc oricum :)
Soacra mea a fost casatorita timp de 17 ani, fostul sot a decedat si acum 2 ani s-a recasatorit, de primul sot nu a divortat.
Mai este bolnava de hepatita c si schizofrenie paranoida.

Varsta 60 ani
Are doar 3 ani pe cartea de munca
Am dreptul sa filmez cu , camera ascunsa sau la vedere proba practica pentru perminsul auto ?

Dar sa inregistrez cu un microfon?

Daca da , in ce conditii ?
Daca nu , ce lege incalc ?
Am incercat sa depun cerere dar nu imi primesc cererile, am depus 3 cereri, una mi-a respins-o pe motiv ca ar fi falsa, am trecut "Elev in anul 2014 la sc..",
Ei au spus "nu suntem in anul 2014 si tu nu mai esti elevul nostru" am folosit cerere tip si am completat spatiile ce trebuiau completate, parerea lor "Nu pot dovedi ca este scrisa de mine doar cu semnatura, trebuie obligatoriu scrisa de mana pentru a fi legala, in caz contrar este doar un biletel, de semnat poate semna oricine"
Toate pe un ton foarte arogant suficient cat sa imi dea de inteles ca nu prea au de gand sa imi aprobe cererea de renuntare la inscriere, am vorbit pe la alte scoli si din cate am inteles totul este la un click distanta si in mod normal ar trebui sa ma stearga din baza A.R.R dupa un an de la renuntarea la cursuri, la mine au trecut aproape doi ani.

[ link extern ]

Art. 33. În situaţia rezilierii contractului de şcolarizare pe motivul transferului la altă şcoală de conducători auto, persoana care conduce şi organizează activitatea şcolii de conducători auto are obligaţia de a elibera, persoanei titulare de contract, următoarele documente:

a) copia certificată a caietului cursantului completat la zi, barat cu menţiunea “transfer”, semnat şi ştampilat;

b) documentele personale depuse de titular la sediul şcolii de conducători auto, aceasta păstrând copiile acestor documente.

c) dovada efectuării pregătirii practice, după caz.

d) fişa de transfer al cărui model este prevăzut în anexa nr.8 la prezenta metodologie.
Buna ziua. Sint inscris la o scoala de soferi si vreau sa ma transfer la alta. Patronul refuza sa-mi elibereza sau sa-mi faciliteze consultarea dosarului. Mi-a spus ca va face acest lucru abia dupa 30 de zile de la depunerea de catre mine a unei cereri scrise in acest sens la care el a spusa ca va raspunde in 30 de zile. Exista o prevedere legislativa pentru asa ceva? Nu este sufiecienta o cerere verbala? Cum pot sa am acces mai repede la documentele din acel dosar? Multumesc frumos,
recent am descoperit ca fratele meu are probleme cu ficatul si trebuie sa se opereze, dar nu sunt angajata, daca face asigurare medicala platita sau de angajat
ar putea zilele urmatoare sa se interneze pentru operatie?
sau care ar fi termenul minim care trebuie sa treaca de cand face asigurarea pana la operatie?

operatia ar costa peste 4000 lei + internare nu ne permitem ,oricum dupa operatie nu primeste nici somaj nu are alta sursa de venit

va multumesc!