avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate primi pensie urmas sau caz de boala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate primi pensie urmas sau caz de boala?

Soacra mea a fost casatorita timp de 17 ani, fostul sot a decedat si acum 2 ani s-a recasatorit, de primul sot nu a divortat.
Mai este bolnava de hepatita c si schizofrenie paranoida.

Varsta 60 ani
Are doar 3 ani pe cartea de munca
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
adelina285, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelina285 , utilizator 19:24, 18 Mai 2016
fostul sot a decedat si acum 2 ani s-a recasatorit, de primul sot nu a divortat.

Ori nu s-a recasatorit, ori a divortat, cum ziceti dvs nu e posibil, ar fi comis o infractiune.
Poate nu a divortat si nici nu s-a casatorit cu omul cu care traieste.
are dreptul la pensie de urmas
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:

fostul sot a decedat si acum 2 ani s-a recasatorit, de primul sot nu a divortat.

Ori nu s-a recasatorit, ori a divortat, cum ziceti dvs nu e posibil, ar fi comis o infractiune.

S-a recasatorit dupa ce fostul sot a decedat, deci divortul nu a mai fost necesar.

Multumesc oricum :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas dupa divort si recasatorire monica2012 monica2012 Sora mea, casnica, a divortat dupa 37 de ani de casnicie pierzand printre altele si pensia de urmas in situatia in care sotul ei ar fi decedat inaintea ei. La ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor....ptr mamele cu 3 copii. Piticul74 Piticul74 Buna seara. Am o intrebare va rog...dc soacra mea sa recasatorit dupa decesul sotului care era pensionar mai poate beneficia de pensie dupa urma lui?avand in ... (vezi toată discuția)
Contract cu uzufruct sunt căsătorită cu soțul meu se 17 ani, s-a întocmit un ... Balsam Balsam Sunt căsătorită cu soțul meu se 17 ani, s-a întocmit un contract cu uzufruct de către părinții lui doar in favoarea lui. Eu am doi copii din prima ... (vezi toată discuția)