avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensiilor....ptr mamele cu 3 copii.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensiilor....ptr mamele cu 3 copii.

Buna seara. Am o intrebare va rog...dc soacra mea sa recasatorit dupa decesul sotului care era pensionar mai poate beneficia de pensie dupa urma lui?avand in vedere ca a avut 3 copii cu el....cu cel actual care si acesta a decedat dar nu era pensionar a fost casatorita timp de 3 ani. Ia nu a avut deloc serviciu fiind casnica. Mai beneficiaeaza de pensie dupa primul sot? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Piticul74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:35, 10 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Prin recăsătorire a pierdut orice legătură cu fostul soț. Ca să beneficiezi de pensie de urmaș după soț, trebuie sa fii soț supraviețuitor al soțului decedat. Soacra dvs nu mai este soție supraviețuitoare a fostului soț, ci a actualului soț recent decedat.

Dreptul la pensie de urmaș îl are doar după ultimul soț.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fac o precizare. Dacă cu ultimul soț a fost căsătorită legal numai 3 ani, nu se încadrează la dreptul de pensie de urmaș.

Trebuie să aibă o vechime minimă de 10 ani de căsătorie, pentru a beneficia de o minimă și diminuată pensie de urmaș.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas dupa divort si recasatorire monica2012 monica2012 Sora mea, casnica, a divortat dupa 37 de ani de casnicie pierzand printre altele si pensia de urmas in situatia in care sotul ei ar fi decedat inaintea ei. La ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cu pensia de urmas? dandumi dandumi Soacra mea s-a recasatorit acum 7 ani si in 2008 decembrie a ramas vaduva.Este angajatala la o scoala om de serviciu de 7 ani cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa divort Muresan Felicia Muresan Felicia Problema pentru care as avea nevoie de un sfat, ar fi urmatoarea: D.na X a fost casatorita cu d.nul X,care a decedat la varsta de 48 de ani.D.na X a fost si ... (vezi toată discuția)