avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate amarianaro

Activitate amarianaro

Buna ziua,

Se aude tot mai staruitor ca Legea noua de reducere a penalizarii la pensionarea anticipata (daca nu na insel 142/2016), ar avea termen de valabilitate pana in ianuarie 2017, dupa care se revine la vechea varianta cu penalizarile uriase.

Este adevarat ?

Multumiri anticipate
Multumesc,

Daca exista, care este legea ?
Multumesc pentru raspuns.
Da, am fost in audienta la Casa de pensii si raspunsul a fost ca se rezolva. Problema este ca nu pot fi sigur si nu stiu cand. De aceea ma interesa de unde ar apare aceasta obligare a unei persoane sa deschida proces in maxim 30 de zile dupa trecerea celor 45 in care ar fi trebuit sa primeasca raspuns. Adica ce se intampla daca as deschide proces dupa 60 de zile de exemplu. Personal nu imi dau seama de ce ar trebui sa fiu blocat daca depasesc 30 zile, dar poate exista ceva scris.Multe multumiri
Buna ziua,

Am facut contestatia la decizia de pensionare in termenul prevazut.
Acum ar trebui sa inaintez actiunea judecatoreasca.
Avocatii imi spun ca exista un termen de 30 de zile de la scurgerea celor 45 de zile in care Casa de pensii ar trebui sa dea raspunsul la Contestatie, in care daca nu inaintez actiunea judecatoreasca, aceasta nu se mai poate face.
De la Casa de pensii mi se spune ca pot sa dau in judecata oricand doresc eu, si dupa 1 an si ca importanta era depunerea Contestatiei la Casa de pensii in termen.

Care este adevarul ?

Multe multumiri anticipate
Discuție Rezidentiat
Buna ziua,

In momentul de fata, imi puteti spune daca medicii rezidenti care vor sa renunte la continuarea rezidentiatului sunt obligati sa returneze salariul pe care l-au primit ?

Evident, daca exista vreo lege sau prevedere legala in acest sens.

Multe multumiri
In cazul in care in Cartea de Munca este specificat in clar Gr ii de munca, 75% si perioada aferenta, mai este necesara si adeverinta ?
Daca da, care este logica ? (desi din cate stiu, dar nu sunt sigur, adeverinta se cere in cazul in care nu este specificat in Cartea de Munca).

Multe multumiri
Buna ziua si multe multumiri pentru raspunsurile anterioare.

Intrebare:

Cum se considera impozitul pe terenul agricol + sanatatea care au fost platite la stat ?

1. In situatia in care ai 1 ha, se plateste la stat o valoare (productie + asig med) in functie de ceea ce ai cultivat, fie ca ai obtinut ceva fie ca nu. In principiu acestea ar trebui sa fie contributii la stat care ar trebui sa fie luate in calcul la pensie, deoarece eu am platit (atat impozit pe asa-zisul venit cat si medical)

2. In situatia in care mai platesc si sanatatea pentru terenul agricol, asa cum este acum, ma gandesc ca daca as fi persoana fara venit, si pamantul ar fi in principiu singura sursa de existenta (evident ca asta nu se poate decat la suprafete mari), ar rezulta ca aceasta impozitare pentru sanatate imi da si calitatea de asigurat, adica nu as mai fi obligat sa platesc din mana alti bani la asigurarile de sanatate. Si deoarece acest impozit se ia o data pe an, ar rezulta ca in anul respectiv ar trebui sa fiu asigurat medical. Evident, daca nu gresesc

Multumiri multe
Buna ziua,

Exista vreo posibilitate de a obtine de undeva lista veniturilor salariale obtinute in timp, eventual contra plata ?

Multumiri multe
Discuție grupa II
Buna ziua

Am o mica nelamurire

Din Legea 263/2010 ar rezulta ca :
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite, condiţii speciale sau alte condiţii de muncă se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă sau la vechimea în serviciu, care constituie stagii de cotizare în condiţii normale, după cum urmează:
a) 3 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă;
b) 6 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii speciale de muncă;
c) 12 luni pentru fiecare an lucrat în alte condiţii de muncă aşa cum sunt reglementate la art. 29 alin. (2).

Intrebare

1. aceasta este legea valabila ?
2. acest lucru e valabil si pentru perioada anterioara lui 1 apr 2001 ?
3. daca da, in cazul in care eu am 15 ani gr II 70% ar insemna o reducere a anilor de
15 ani gr II x 3 luni = 45 luni
45 luni : 12 luni = 3.75 ani ?

Multumesc pentru raspuns
Discuție pensie
Daca am 15 ani si 1 luna de grupa II, la ce varsta pot iesi la pensie, daca noua lege va fi semnata.

Multumiri anticipate