avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate buliway

Activitate buliway

Buna ziua!

Am o companie a carei sediu este in judetul Harghita,am cont deschiz la o trezorerie locala, dar intre timp m-am mutat in Bucuresti. Mi-au intrat bani in contul trezoreriei, si este si timpul sa-mi platesc impozitele. Intrebarea mea este, ca as putea sa depun OP-ul in Bucuresti, si sa-mi ridic banii din contul de trezorerie din Bucuresti, chiar daca am deschis contul intr-o alta localitate? Sau trebuie sa ma deplasez personal la trezoreria locala, si sa depun OP-ul, precum sa ridic si banii?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Am o mica agentie care ofera servicii de branding, crearea strategiilor pentru comunicare in mediul online. Am o problema cu care ma confrunt inca de la infiintarea acestei agentii, si anume “furtul ideilor sau strategiei” pe care o dezvolt. Mai larg, am patit de mai mlte ori, ca am fost cautat de un anumit brand, sau o comapnie care doreste o campanie de promovare online, i-am creat o strategie de comnunicare, am dat idei cum sa faca comunicarea, in cel fel sa faca comunicarea, etc, in idea de a crea o imagine in ceea ce consta in nunca pe care o pot presta pentru brandul sau comapnia respectiva, insa de mai multe ori, dupa ce i-am creat materialul cu toate ideile “ne pare rau, dar consideram ca nu vom lucra cu tine”, si dupa cateva saptamani comunicarea lor functioneaza conform strategiei sau ideilor pe care eu le-am creat. Ca sa evit astfel de “furturi de idei” este posibil ca inaintea semnarii contractului de prestari servicii, sa se semneze un fel de antecontract in care sa se stipuleze, ca ideile mele, sau strategia pe care am creat-o, sa nu se poata folosi? Sau ce alte metode as putea sa aplic ca sa evit astfel de neplaceri?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

As dori sa-mi deschid un cont bancar pentru SRL-ul meu, dar nu stiu la ce banca sa ma duc. Aveti cumva sugestii din acest punct de vedere?
Buna ziua!

Recent mi-am deschis un punct de lucru, si lucrez in domeniul IT, mai exact creare pagini web si promovari online. Inchiriez biroul de la o persoana juridica. As dori sa-mi pun deasupra usii mele o tabla/inscriptie cu numele firmei, si intrebarea mea este, daca am ceva obligatii fata primarie pentru acest lucru? Trebuie sa anunt autoritatile pentru aceasta tabla, si terbuie sa platesc si impozite pentru acest lucru?

Va multumesc anticipat!
@MarianBratu @freeelis va multumesc frumos pentru lamuriri!
Si in cazul unui control ITM actul constitutiv imi este indeajuns sa sustina acest lucru? Sau am nevoie si de alte documente?
Buna ziua!

Recent am pornit o firma care are ca si activitate servicii in domeniul informaticii. Sunt asociat unic si sunt si administratorul firmei. Doresc sa-mi deschid un punct de lucru, de unde sa-mi pot desfasura activitatea. Intrebarea mea este: daca este obligatoriu sa-mi fac un contract de munca, sa ma angajaez la propria firma ca sa pot lucra legal la punctul de lucru? (deja vreau sa ma pregatesc in prealabil la eventuale controale ITM)

Va multumesc anticipat!